26758331_943101149180554_4731997462693820029_o

В Лясковец се проведе първият шахматен турнир за купа “Лясковец”. Събитието организира ШК “Асеневци” с помощта на ШК „Ан пасан“, под патронажа на Община Лясковец в лицето на кмета д-р Ивелина Гецова. Участие взеха 94 шахматисти от 5 страни: Франция, Турция, Македония, Русия и България, като участниците бяха от 37 различни клуба.

Шампион стана Михаил Гигов от Плевен с 5.5 точки от 6 възможни, като освен купа „Лясковец”, заслужи и премия от 250 лева. Второто място бе за неговия съгражданин Дарио Дерешки с 5 т. Със същия актив, но по-лоши допълнителни показатели, се нареди 11-годишният Александър Ташев от София. Отново със същите точки на следващите няколко места са: Красимир Кирчев от Балчик, Васил Ваклинов и Владимир Петров от Дупница.

При сеньорите над 60 г. победител стана мс Петър Арнаудов от Разград, а втори е Константин Георгиев от Варна. В групата състезатели с ело под 1700 триумфираха гостите от с. Бов Даниел Григоров и Бисер Вутов. До 1900 рейтинг наградите взеха Константин Георгиев и Илко Савов. Най-добре представило се дете до 10 г. бе Симеон Тодев от Пловдив, а до 14 г. Явор Николов от Бургас, който се състезава за Шабла. При 8-годишните момчета шампион стана Данаил Попзафиров, който все още е само на 6! При момичетата до 10 г. най-добре се представи Нора Рашева от Плевен, до 12 г. триумфира представителката на ШК “Асеневци” Аделина Величкова, а със златото до 14 г. се окичи Патрицие Найманова от Червен бряг.

1111

За турнира бяха предвидени 24 медала, 5 купи, предметни награди, както и парични награди в размер на над 1200 лв.  Вечерта  между двата игрални дни ШК „Асеневци“ почерпи своите гости с вино от специалната си изба! Турнирът се проведе в приятелска обстановка, за което от клуба благодарят на всички участници и придружители, както и на домакините от „Лесопарк“, които осигуриха много добри условия за провеждането на  този шахматен турнир.

„Благодарим и на Георги Павлов, председател на ШК „Ан пасан“ за неоценимата помощ по време на състезанието, а специални благодарности към Община Лясковец и д-р Ивелина Гецова, които са в основата за провеждането на това прекрасно събитие”, коментираха Даян Нинов и Цвета Галунова.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ