home-MVueOD-ZWvidL_4_b

Филип Бакьов и Тодор Стойчев написаха книгата „Отвъд омразата”, вдъхновени от  от собствените си преживявания като членове на фенската групировка „Веселия Роджър” (Jolly Roger Firm), подкрепяща горнооряховския „Локомотив”.

В своята книга Тодор, който от години живее в Лондон, и Филип, който пък е във Варна, събират не само случки, интервюта и спомени. Двамата се опитват да обяснят и същността на явлението футболно хулиганство. Подчертавайки обаче, че в думата „хулиганство” в случая се влага малко по-различен смисъл от обичайния. Това всъщност е част от своеобразна фенска култура, вид екстремен спорт, който си има и свой кодекс на честта.

Междувременно Тодор и Филип вече работят по два нови проекта. Следващата им книга ще е сборник „Ретро Локо”, в който ще съберат статистика за „Локо” от 30-те години на миналия век насам, интервюта с футболисти и близките им, снимки, непубликувани истории.

Треньорът на „Локомотив” ГО Ангел Червенков присъства на представянето на книгата и стана един от първите, които я закупиха. Специалистът получи и автографи от авторите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ