IMG_4740

В момента се очаква откриване на процедура за избор на изпълнител за ремонт на терена и осветлението на стадиона, което ще се финансира с 1 млн. лева от Министерството на спорта. Това вероятно ще стане в края на месеца, а самото строителство да започне през август, заяви Николай Рашков от клубната управа на “Локомотив”.

Паралелно с това ще се движи и реконструкцията и обновяването на останалата част от стадиона, което ще се финансира от Общината. Проектирането се прави от архитект Юри Любомирски и е на етап съгласуване. По проекта се предвижда разширяване на сегашните служебни помещения в административната част на стадиона. Ще бъдат разширени съблекалните и ще се изградят допълнителни тоалетни във всяка една. Ще има втора съдийска стая, лекарски кабинет, стая за допинг контрол. Под козирката ще има и място за продаване на билети, фен магазин, зала за пресконференции. За журналистите се предвижда обособено място под терасата на козирката, където ще бъде изграден прес пункт с 50 журналистически места.

От северната страна на козирката ще бъде изграден специален подход – тунел към ВИП ложата, която е със 180 седящи места.

Общият капацитет на стадиона е 10 500 места. Ще бъде разделен на три сектора за домакини и един сектор за гости. Всеки от секторите ще има отделен вход и няма да има никакъв контакт между агитките на двата играещи отбора. В секторите за домакини ще бъдат монтирани 6500 пластмасови седалки. Секторът за гости и клетката са с 2000 места.

Към стадиона има обособени 200 вип места за паркиране на специални гости и служебни лица. Още 1500 са паркоместата за публиката.

Докато стадионът в Горна Оряховица бъде приведен към изискванията на БФС, „Локомотив” ще играе на „Лаута”. Клубът има договор със съименика си от Пловдив за ползване на стадиона.
Всякакви съмнения, че няма да играем в “А” група, са не само безпочвени, но и спекулативни. Те поставят под въпрос усилията на правителството, Министерството на спорта и Община Горна Оряховица да развиват спорта в града. Ние обаче сме амбицирани да покажем, че Г. Оряховица е футболен град и просто си заема мястото, което й прилича, смятат от клубното ръководство на „Локомотив”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ