27540583_812107465659786_3569907003920639819_n

.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До великотърновската спортна общественост
и всички ръководни фактори в Община Велико Търново

 

Уважаеми господа,

Вече две десетилетия Велико Търново страда от липсата на тренировъчни терени и бази, в които представителният отбор на футболен клуб ,,ЕТЪР” и над 500 деца от школата да извършват своите пълноценни занимания!

Поради липсата на нито едно тренировъчно игрище в града, мъжкият отбор е принуден да провежда подготовката си в близки населени места под наем, за да поддържа статута си на професионален отбор и с изявите си в Първа професионална футболна лига да защитава спортната слава на Велико Търново!

Ежедневно децата от детско-юношеската школа на ЕТЪР са принудени да пътуват по селата за провеждане на своите тренировки, където условията на месните терени са крайно недостатъчни и неблагоприятни. Тренировъчният процес в подобни условия е неефективен и крие риск от травми и контузии, а при все, че говорим за деца – нашето бъдеще! Треньорите от школата изпитват сериозни затруднения при провеждането на заниманията, тъй като наличните условия са крайно неподходящи за нормален тренировъчен процес! Родителите са принудени да закупуват топки, екипи и да заплащат такси за тренировки на изкуствени частни терени, тъй като такива не им се предоставят, или ако се предоставят те са в окаян вид! Много често се налага родителите сами да извозват деца си до населените места, където се провеждат заниманията, но ако и самите те нямат тази възможност, се налага децата да пропуснат тренировъчния процес, който е така важен за бъдещото им развитие като таланти на Велико Търново!

Ние смятаме, че не е нормално при наличието на Спортно училище в града, което е дало толкова таланти на България, сред които са един от треньорите на ЕТЪР – Илиян Киряков и мениджърът на клуба – Красимир Балъков, да нямаме един нормален тренировъчен терен, на каквито връстници от школите на други градове отдавна се радват!

Бившето тренировъчно игрище до стадион ,,Ивайло” бе оставено на произвола на съдбата, след което недоброжелатели го превърнаха в депо за строителни отпадъци, а след хилядите сигнали от граждани на Велико Търново те бяха извозени и мястото бе почистено от обилната растителност, за да се превърне в голям паркинг!

27750081_812107352326464_3009784348896102736_n

В тази връзка, за нас е от изключителна важност да знаем:

1. Какви са оправданията на Община Велико Търново, че вече 20 години не намериха решение на проблема, с който да облекчат и стимулират израстването на млади таланти от нашия град? И толкова ли е огромна тази инвестицията, че не можахме за всичките тия години да си я позволим при положение, че се нареждаме сред големите общини в България?!

2. Какви аргументи са ни нужни според Вас, да убедим децата на Велико Търново,че да тренираш футбол в детско-юношеската школа на ,,ЕТЪР” е въпрос на чест и достойнство, като няма дори минимални условия за това?

3. Защо общината и спортната общественост в града, позволиха разрушаването на стадионът в старото военно училище, на който спокойно децата от ДЮШ можеха да провеждат официалните си мачове?

4. Какво стана с проектът за тренировъчното игрище западно от стадион ,,Ивайло,, за който вече излезе поредния проект? И не смятате ли, че всички тия разходи по превозването и поддръжката на чуждите терени са излишни, при положение, че можем да ги влагаме в стопанисването на собствени?

5. Защо единствено чакаме финансиране от държавата, а до сега не намерихме решение бизнесът и местната власт в града заедно да се преборят с проблема?

6. Какво стана с обещанието на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов отпреди 7 години, когато заяви, че преди да бъде разрушен теренът в старото военно училище, ще бъдат намерени алтернативни варианти за построяването на други терени, за да няма прекъсване на тренировъчната дейност на детско-юношеската школа? Защо позволихте унищожението на единствения терен, на който децата от школата играеха официалните си мачове, а учениците провеждаха своите междуучилищни състезания? Годината е 2018-та, къде са алтернативните варианти? Това отново ли бяха поредните предизборни обещания?

Призоваваме всички ръководни фактори да обсъдят час по-скоро реализацията на проектите за тренировъчни бази и да намерят форма, под която да съобщят решението си на гражданите на Велико Търново, преди нещата да са излезли извън контрол!

С изчерпващо се търпение, зад това писмо застават всички фракции от агитката на ЕТЪР и всички активни фенове!

Фен Клуб ЕТЪР ; Хелс Ултрас ;

Ултра Фронт Боляри; Сърдитите Старчета; Извънземните; и Етър G Фронт!

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ