Здравейте,

Пишат ви група почитатели на хокея на лед от Велико Търново. Попаднахме на тази статия в медиите от последната седмица: http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=206761 и желаем да ви запитаме нещо.

Става дума за ето този абзац:

“Други два акцента от стремежа за развитие на хокея у нас са изграждането на пързалки във Варна, Бургас и Сливен, които вървят и с учредяване на нови клубове”

Защо град с традиции в играта, като Велико Търново липсва в програмата на федерацията за развитие на играта у нас?

Велико Търново дълго време имаше чудесна детско-юношеска школа, която печелеше титла след титла в държавните първенства през 90-те.

Дори и в момента, бившите и възпитаници успяват, въпреки всички трудности да се състезават с успех в Балканската аматьорска хокейна лига.

Учредяването и регистрацията на клуб по хокей на лед в града е също само въпрос на време, като бившите юноши от Етро-92, по голяма част от които бивши национални състезатели, във всички детски, юношески и мъжки формации на страната, вече 2-ра година тренират и детски отбор, на маломерната пързалка, която са закупили и поддържат единствено и само със собствени средства. Не е ли редно, да използвате наличният потенциал и да се опитате да помогнете, на вече готови кадри, с опит и традиции в играта, преди да започнете да градите от нулата проекти, като тези в Сливен, Бургас и Варна? Не ни разбирайте погрешно – бихме се радвали да се създадат школи и на тези места, но защо изглежда така, че Велико Търново е тотално отписано и забравено от Българската федерация по хокей на лед.

 С уважение,

 Фен клуб Етър

Тагове:

КОМЕНТАРИ