1979222_527312594044143_1342542529_o

Стадионът в с. Шемшево вече ще носи името на изтъкнатия треньор и един от доайените на великотърновския футбол Петър Шатров, а до входа му е издигнат паметник на ветерана. В събота преди началото на мача между „Алекс ОК” (Шемшево) и „Лайтс” (В. Търново) паметникът бе открит и осветен от отец Илия.

Инициативата и реализацията на проекта е на кмета на селото Кирил Ангелски и на новосъздадения Клуб на ветераните във В. Търново, като сред хората, дарили средства, са Георги Трендафилов, Никола Велков, Георги Цинков и Красимир Калчев.

Кметът е избрал за постамент митичният камък, забит в центъра на селото може би от столетия. Като малък Петър Шатров е прескачал този камък, за да получи право да седи зад вратата и да връща топката на батковците.

Каменоделецът Петър Петров е обработил камъка и върху него е монтирал две плочи. Върху едната има барелеф на играч с топка, а на плочата отдолу пише: „Тук започна своята кариера Петър Шатров – футболист и отличен треньор, роден през 1932 година в Шемшево”.

Паметникът бе открит от кмета Кирил Ангелски, който държа слово за Шатров и приноса му към футбола в региона и страната. На церемонията бе самият Петър Шатров, съпругата му, двамата му сина и внукът му, както и президентът на „Етър” Александър Нанков, който обави, че подкрепя идеята и благодари на Петър Шатров. Там бяха още бившите възпитаници на треньора – Никола Велков, Георги Трендафилов, Георги Цингов, Радия Дойчев, Ивелин Младенов, Красимир Калчев, Добри Добрев…

82-годишният ветеран благодари на всички и си припомни детските години в селото и после съвместната работа с тях, сподели, че е много развълнуван от вниманието и че му се оказва такава чест.

1495272_527313364044066_1401235560_o

сн. А. ГАНЦАРОВ

КОМЕНТАРИ