IMG_1276

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов прерязаха лентата на новата многофункционална спортна зала в старата столица. Съоръжението струва 1 000 004 лв. Гост на откриването бе и генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес. Отслужен бе тържествен водосвет от отец Славчо.

„Щастлив съм, че имам възможността да да ви посрещна тук в новата спортна зала на В. Търново. Искам да благодаря от името на всички деца на старата столица, от спортните клубове, които ще имат възможността  да ползват многофункционалната спортна зала на правителството, ръководено от г-н Бойко Борисов, и средствата, които ни бяха отпуснати – 1 000 004 лв., тази зала бе построена и децата ще имат възможност да я ползват.

Благодаря за всички инвестиции, след като 30 г. нямаше такива за спорта във В. Търново. Те станаха факт за нашия град – обновяването на терена на стадион „Ивайло”, започнатото игрище до Спортното училище, което последната година е спряно, възстановеното Спортно училище с вече 187 деца”, заяви преди откриването кметът Даниел Панов.

„Само за 3.5 години като кмет на София заварих град без спортна зала. Оттогава досега се построиха из цяла България десетки зали, за да могат младите хора да спортуват. При нас е ясно – строиш, режеш лентичката, показваш на хората”, каза Бойко Борисов и даде думата на Антонио Лопес, който пожела един ден от тази зала да излязат футболисти за испанския „Реал” (Мадрид).

„Бих искал да благодаря на Бойко Борисов и кмета на В. Търново за възможността да бъда тук на откриването на тази спортна зала. Утре в България идва „Реал” (Мадрид), може би бъдещи играчи на „Реал” ще имат възможност да спортуват тук”, заяви Антонио Лопес. След като прерязаха лентата, гостите разгледаха съоръжението, в което деца от спортните клубове в старата сторица демонстрираха своите умения.

IMG_1281

КОМЕНТАРИ