Юбилейна изложба, посветена на 20-ата годишнина от двубоя „Етър”- „Кайзерслаутерн”, откри във фоайето на Общината вчера великотърновският фенклуб на немския тим. Етърци играха за КЕШ на 17 септември 1991 г. на стадион „Фриц Валтер” в Кайзерслаутерн и загубиха с 2:0, а на 2 октомври на „Ивайло” завършиха 1:1.

Над 120 артикула са подредени в богатата експозиция, която пресъздава приятелските взаимоотношения между двата клуба, продължаващи повече от 20 г. Иначе в личната колекция на председателя на фенклуба Веселин Комитов има над 1000 сувенира от двата клуба. Във изложбата са показани флаговете на „Етър” и „Кайзерслаутерн” от този мач, като този на великотърновския клуб е изключителна рядкост и е даден само за изложбата от Иван Ангелов. Свои лични вещи е изпратил и Норберт Тинес. Централният фенклуб на „Кайзерслаутрен” пък се е отчел с поздравителен адрес и сегашния екип на представителния тим, с автографите на всички футболисти. Уникална е и книгата за легендата на „червените дяволи”- Фриц Валтер, издадена м.г., в която за първи път след Втората световна война има публикувана негова снимка с националната фланелка на Германия с нацистката свастика.

Във витрината могат да бъдат видени и снимки от посещението на германската делегация във В. Търново през 1991 г. и на тази от старата столица в Кайзерслаутерн, много значки, вратовръзки, фланелки, шалове, шапки…

Уникалната значка, издадена за юбилея.

Фенклубът издаде в чест на юбилея две юбилейни картички, като на едната е стадионът в Кайзерслаутерн, а на другата е с пейзажи от В. Търново и е подписана от членовете на фенклуба.

Уникална е и юбилейната значка – тя е с емблемите на “червените дяволи” и “Етър” и надпис на немски: “20 г. дружба между “Кайзерслатурн” и “Етър”. Двете картички и юбилейната значка ще бъдат изпратени на 15 адреса в Европа, сред които централите на ФИФА и УЕФА и на Германския футболен съюз.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ