home~MVueOD~De9SVL_j

Отборът на ВМРО – Павликени, под ръководството на общинския председател на местната структура Тодор Кутрев и начело с дългогодишния футболист и треньор на „Червено знаме“ (Павликени) Николай Пенков спечели коледния футболен турнир „Трифон Иванов“, който стартира на 12 ноември. Отборът победи във финалния двубой футболистите от „Маши Тийм“ с резултат 1:0 пет минути преди финалния съдийски сигнал на второто полувреме. Мачът бе изключително динамичен, но протече спортсменски, без драматични ситуации.

Футболната легенда от САЩ`94 Илиян Киряков връчи на призьорите купа за първото място, златни медали на всички футболисти, грамота и парична награда от 300 лв.

Втори в това състезание се наредиха футболистите от „Маши Тийм“ или както наричат себе си състезателите – „Отборът на Машинката“, в чест на Георги Вълчев – Машинката, който през септември т.г. загина в пътна злополука край с. Горна Студена с още трима свои съотборници от ОФК „Павликени“. Отличията – купа за второ място, сребърни медали, грамота и парична премия от 200 лв., връчи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

47574597_578110872611551_5171904230914523136_n

„Благодаря на публиката, която подкрепяше своите отбори в мразовитите вечери; на екипа на Спортна зала за цялостната организация; на спомоществователите, осигурили паричните премии и най-вече на тези двама човека до мен, които ни удостоиха с честта да бъдат на финалната вечер и да ви наградят – г-жа Ивета Кабакчиева, зам.областен управител на В. Търново и г-н Илиян Киряков – един от най-големите приятели на Трифон и в „Етър“, и в националния отбор.

Нашият земляк Трифон заслужаваше това нещо. Надявам се духът му да живее в тези млади момчета и да им дава сили да покоряват върхове във футбола. Закривам турнира с малко тъга, но се надявам, че с изявите си ще запалите още повече хора и догодина ще се включат повече отбори“, каза в заключителното си приветствие кметът на Павликени.

На трето място се класира „Червеният динамит“. Бронзовите отличия, грамота и парична премия от 150 лв. им връчи Ивета Кабакчиева, зам. областен управител на Велико Търново. Футболистите на „Воеводите“ грабнаха индивидуалните отличия. В категорията за „Най-красив гол“ наградата получи Огнян Горанов, а за „Най-възрастен състезател“ бе обявен Николай Пенков, р. 1960 г.

КОМЕНТАРИ