IMG_4124-Copy-copy

В първото издание на турнир м.г. децата на “Етър” спечелиха трето място.

Осем отбора излизат в спор за Купата на “Етър” в детски футболен турнир в края на тази седмица. Организатор на проявата е “Етър” съвместно с Община В. Търново и Зоналния съвет на Българския футболен съюз. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 2003 година. Това е второ негово издание, като м.г. бе за набор 2002 г. и бе спечелен от “Видима-Раковски”.

Осемте участващи отбора бяха разделени в две предварителни групи. В група “А” са съставите на “Етър”, “Левски” (Стражица), “Видима-Раковски” (Севлиево) и “Павликени”, а в група “Б” – “Локомотив” (Г. Оряховица), “Чумерна” (Елена), “Янтра” (П. Тръмбеш) и “Левски-2007” (Левски).

Стартът на проявата е в събота, 13 декември, от 9:00 ч. с мача между “виолетовите” и ОФК “Павликени”. През целия ден продължават срещите от предварителните групи, в които отборите ще играят всеки срещу всеки. Последният мач за деня е между “Локо” (ГО) и “Янтра” (ПТ) от 17:15 ч.

Регламентът предвижда две полувремена по 15 минути, като почивката между полувремената и между мачовете е от по пет минути. На терена могат да бъдат едновременно 5 полеви играчи плюс вратар, а смените са неограничен брой, но само при спряна игра. Общо в един отбор могат да бъдат картотекирани до 14 футболисти.

Ако в груповата фаза се получи равенство, то се зачита и двата тима получават по 1 точка. При равенство във финалната фаза обаче ще се изпълняват дузпи. Разходите за съдийски такси, организация, храна и награден фонд се поемат от организаторите, като отборите ще трябва да си осигурят само пътните разходи до Велико Търново.

Важно уточнение обявиха организаторите на турнира – заради честата практика отборите да пускат по-големи от разрешената възраст състезатели, задължителен документ е актът за раждане. При установяване на нередовен футболист, отборът се вади от надпреварата и няма да бъде допускан до други турнири, а треньорът ще бъде предложен за отнемане на лиценз.

В неделя, 14 декември, са финалните мачове. От 9:00 ч. е срещата за 7-8 място между четвъртите в класирането в двете групи. След тях третите играят за 5-6 място, а от 10:50 ч. двата втори отбора се срещат за 3-4 място. Големият финал между първенците в двете групи е от 11:45 ч., а от 12:30 е тържественото награждаване.

Купа ще има за победителя, за неговия подгласник и за заелия трето място, топки за всеки отбор и грамота за всеки участвал футболист.

Страхотен детски празник за малчуганите от детските градини пък предстои след първия състезателен ден. В събота от 18 ч. започва двучасова програма за всички деца от градините, записани в “Етър”. За тях ще има песни, танци, мажоретки, всяко дете ще получи грамота и пакети с лакомства.

Тагове:

КОМЕНТАРИ