362642_ori__20161011125217_aldair_ferreira

Съдийската комисия на БФС официално обяви, че спира временно правата на провинилите се рефери, като по традиция не обяви имена и срокове на наказанията.

Ето съобщението:

На извънредно заседание, проведено на 08.10.2020г., Съдийската комисия при БФС разгледа представянето на съдиите. След задълбочен анализ на всички важни ситуации от изминалите кръгове в еfbet Лига и Втора лига се констатира, че в някои от срещите представянето на определени футболни рефери е незадоволително, съобщиха от БФС.

“Допуснатите грешки от съдийско естество са коректно отразени в докладите на съдийските наблюдатели и съдиите са получили съответните оценки, съгласно скалата за оценяване на УЕФА и БФС.

Спрямо съдиите, които са получили незадоволителни оценки се приложи „Правилника за футболното съдийство“ – спиране на съдийски права за определен период от време, според оценката.

СК при БФС изисква от съдиите отговорно отношение и недопускане подценяването на нито една футболна среща, с цел да възтържествува феърплеят и справедливостта на терена.

Комисията задължава съдийските наблюдатели да отразяват обективно и коректно представянето на съдиите”, добавиха от футболната ни централа, но не разкриват имената на реферите със спрени права.

Тагове:

КОМЕНТАРИ