1456136_848256441863887_5398471623489601719_n copy

Най-добрите млади футболисти и треньори на Северозападна България бяха обявени и получиха заслужено признание на тържествена церемония в Общината днес. Инициатор на проявата бе Зоналният съвет на БФС с неговия председател Трифон Иванов, като тя се проведе под егидата на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов. За нея спомогнаха и фирмите „Екстрапак”, „Хит – Тодоре Зеленков” и др.

Церемонията уважиха зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, зам.-кметът на В. Търново Снежана Данева, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, координаторът на БФС за Северна България Красимир Кръстев, програмният директор на Канал 3 Ива Стоянова, директорът на Спортното училище Снажина Михова, гл. експерт на спортното министерство за областта Зоя Стефанова, президентите на „Етър” и „Локо” (ГО) Александър Нанков и Бончо Генчев, шефовете на областните съвети на БФС и други.

Наградите бяха в пет възрастови групи – юноши старша възраст, юноши младша възраст, деца, подготвителни групи Футбол 7 и подготвителни групи Футбол 9. От всяка от тях бяха отличени най-добър футболист, най-добър вратар и голмайстор, както и най-добър треньор. Най-добрите са излъчени от допитване, което ЗС на БФС проведе с всички клубове от зоната.

IMG_1920

Трифон Иванов в качеството си на домакин пръв приветства с добре дошли всички призьори, с приветствени думи към тях се обърнаха и Антон Попов, Снежана Данева и Ива Стоянова.

Всеки от младите отличени футболисти получи купа, предметни награди и топка, а за треньорите имаше почетни плакети. Сред футболните деятели, които връчваха наградите, бе и съдийският наблюдател на УЕФА Ичко Лозев, който връчи на Николай Стойков от „Етър” освен предвидените награди, и приз лично от себе си – часовник, като му пожела някой ден да се ориентира и към съдийството. Екипировка за тима на „Росица” (Поликраище) пък получи от Зоналния съвет кметът на селото Марин Тодоранов.

Сред наградените имаше футболисти на „Литекс” (Ловеч), „Янтра” (Габрово), „Етър”, „Монтана” и „Локомотив” (Мездра), като единственият играч с два приза бе Атанас Атанасов от „Етър” – за най-добър футболист и голмайстор, а от треньорите – Димчо Данов от „Янтра”, който води отборите на Футбол 7 и Футбол 9.

Пълен запис от церемонията по награждаването всички могат да гледат в събота от 11:00 и от 21:30 ч. по Канал 3, съобщи програмният директор на телевизията Ива Стоянова.

IMG_1921 copy

Ето кои са и най-добрите футболисти и треньори в Северозападна България:

 

Юноши старша възраст

Вратар: Иван Печенийски – „Локомотив 2012” Мездра

Голмайстор: Стефан Неделчев (16 гола) – „Литекс” Ловеч

Най-добре представил се футболист: Ивайло Бояджиев – „Локомотив 2012” Мездра

Треньор: Панталей Заков – „Монтана 1921” Монтана

 

Юноши младша възраст

Вратар: Евгени Анастасов – „Литекс” Ловеч

Голмайстор: Венцислав Славов (13 гола) – „Литекс” Ловеч

Най-добре представил се футболист: Тони Маречков – ”Етър Велико Търново”

Треньор: Ивайло Станев – „Литекс” Ловеч

 

Деца

Вратар: Борислав Начев – „Литекс” Ловеч

Голмайстор: Борислав Будинов (25 гола) – „Литекс” Ловеч

Най-добре представил се футболист: Николай Стойков – „Етър Велико Търново”

Треньор: Николай Димитров – „Литекс” Ловеч

 

Футбол 7

Вратар: Николай Мънчев – „Янтра 1919” Габрово

Голмайстори: Атанас Атанасов (13 гола) – „Етър В. Търново” и Калоян Ненчев (13 гола) – „Янтра 1919” Габрово

Най-добре представил се футболист: Атанас Атанасов – „Етър В. Търново”

Треньор: Димчо Данов – „Янтра 1919” Габрово

 

Футбол 9

Вратар: Никола Василев – „Янтра” Габрово

Голмайстор: Николай Георгиев (11 гола) – „Янтра” Габрово

Най-добре представил се футболист: Даниел Генчев – „Янтра” Габрово

Треньор: Димчо Данов – „Янтра” Габрово

IMG_1923

Атанас Атанасов от “Етър” бе единственият с две награди – за най-добър футболист в своята възраст и за голмайстор.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ