Община Велико Търново изпълнява своите ангажименти към “Етър 1924”, като инвестира в базите и инфраструктурите, заяви кметът Даниел Панов по повод на преразпределението на акциите в дружеството. Той бе помолен от медиите за коментар, но уточни, че още не е получил официалното писмо и ще направи изявление след като се запознае с него. На този етап не стои на дневен ред въпросът Общината да се оттегля от ПФК “Етър 1924”, стана ясно от думите на градоначалника.

“Разбрах за промените, но при нас няма още официално писмо, с което Общината да е уведомена. Предполагам, че ще дойде в най-скоро време и ще направим официално изявление за нашите акции. След като има вече един мажоритарен собственик, той ще си изпълнява ангажиментите към отбора, Общината ще инвестира в инфраструктурата. По условията, на които трябваше да отговаря клубът, за да получи лиценз за “А” група, ние сме направили това, което се изискваше от нас. Имаме и следващи проекти, които ще реализираме.

Общината достатъчно много е инвестирала в спортна инфраструктура, не само на стадиона, а и в целия град, така че ще продължаваме да инвестираме в това. А който е поел ангажимента да бъде мажоритарен собственик, трябва да си изпълнява задълженията и да води отбора напред”, заяви Даниел Панов.

“Не беше лека задача “Етър” да влезе в “А” група след толкова дълго прекъсване. Това вече е факт, но отборът трябва да се задържи там, което е малко трудно, като гледам как вървят нещата. Но след като някой иска да управлява по неговия си начин и модел – нека да управлява”, коментира кметът.

На въпроса дали ще предложи на Фейзи Илханлъ и акциите на Общината, Даниел Панов отговори: “Аз не мога да дам такова изявление, все пак с тези неща се разпорежда Общинският съвет. След като дойде официалното писмо при мен, ще уведомя Общинския съвет и ще се разбере какво решение ще вземем, тогава ще разсъждаваме с юристите и съветниците.”

Чуйте аудио:

Panov

Тагове:

КОМЕНТАРИ