Общо събрание на акционерите на ПФК “Етър 1924” АД предстои на 16 март, като на него ще има промени в Съвета на директорите. Новината бе обявена още преди седмица от Ендер Дурмушев, който поясни още, че вече не е изпълнителен директор на клуба.

Днес стана ясно, че Община В. Търново няма намерение да подкрепи нито една от трите точки от дневния ред. Неин представител на събранието отново ще бъде Йордан Грозданов. Той да не подкрепи нито една от точките реши на свое заседание Постоянната комисия за младежта и спорта.

Дневният ред е от три точки – първата е промени в Съвета на директорите, втората освобождаване от отговорност на извадените от него и третата е разни. Съветниците приеха предложението на кмета Даниел Панов Йордан Грозданов да гласува “въздържал се” по първа и трета точка, а по втора – “против”. Мотивите са, че не може да се подкрепят промени, които не са оповестени, след като от дружеството не са внесли все още и годишния си отчет. По точка разни пък няма никаква предварителна информация какво съдържа, за да бъде изразена ясна позиция.

Последната дума как да гласува Грозданов ще има Общинският съвет на сесията си на 28 февруари. Тогава по искане на Икономическата комисия кметът Даниел Панов трябва да обясни какво възнамерява да прави по казуса “Етър 1924”. Инж. Антон Койнаков от Дирекция “Общинско развитие” обаче обясни, че Общината може да се раздели с акциите си в АД-то само по Закона за приватизацията чрез търг или конкурс.

Тагове:

КОМЕНТАРИ