IMG_1654

Община Велико Търново иска първо да види финансовото състояние на ПФК “Етър 1924”, преди да гласува предложението за придобиване безвъзмездно още на 49 % от акциите във футболния клуб. Неотдавна двамата основни акционери предложиха общия дял на Общината да стане 83 %, като те запазят за себе си 15 %, спрямо които ще участват и занапред във финансирането на клуба.

Днес въпросът бе гледан на заседание на Постоянната комисия за младежта и спорта, която да даде становище преди сесията на Общинския съвет на 17 декември. “Комисията реши да подкрепи становището на кмета д-р Рашев първо да бъде назначена финансова проверка на състоянието на клуба. Това е разбираемо, защото ако придобием клуба, то ще е с всички негови активи и пасиви”, заяви председателят на комисията Камен Алексиев.

Той обаче е на мнение, че въпросът не трябва да се протака във времето и тази проверка да приключи още до края на януари. “Така ще може “Етър” да има яснота по бъдещето си още преди началото на пролетния полусезон, а и при евентуално положително решение да бъдат заложени средства в бюджета”, добави Камен Алексиев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ