stadion
Близо 700 000 лева са вложени през 2017 г. в обновяването на стадион „Ивайло“, обявиха от Община В. Търново. „Дейностите са част от цялостния процес на обновление на спортната база на града, започнал от няколко години насам“, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Инвестициите са от спортното министерство и от бюджета на общината. След ремонта на южните зали и откритата лекоатлетическа писта, както и след пускането в експлоатация на западните зали е акцентирано на северната част на спортния комплекс и на осветлението. Основно са ремонтирани двете съблекални, ползвани от представителния отбор на „Етър” и гостуващите тимове. Помещенията вече отговарят на изискванията на УЕФА и ФИФА, което позволява на В. Търново да приема отбори дори на топ ниво. Възстановени са два санитарни възела на трибуните, обособен е още един сектор за гости, изградена е модерна зала за пресконференции.

„След пауза от почти 20 г. осветлението на стадиона отново работи. То също отговаря на изискванията на УЕФА за мачове и от груповата фаза на Шампионска лига, а лицензиран оценител изчисли, че е едно от двете най-силни в България“, поясни Петко Павлов. Обърнато бе внимание и на футболните терени около В. Търново. Монтирани бяха нови поливни системи на стадионите в Шемшево, Леденик, Самоводене и Килифарево.

„Направените инвестиции през последните 3-4 г. определено дадоха тласък на спорта. Залите отново се напълниха с деца, за първи път се проведе държавно първенство по лека атлетика. За първи път „Ивайло” бе домакин и на европейски футболни квалификации за юноши“, заяви Петко Павлов.

ОП „Спортни имоти и прояви“ през 2017 г. е реализирало приходи от 239 142 лв., като близо 170 000 лв. са от продажба на билети. В сравнение с 2016 г. ръстът в приходите е с близо 140 хил. лева. За 2018 г. от общинското предприятие планират обновяване на залата по вдигане на тежести, която единствена има предписание от РЗИ за ремонт. По проект „Красива България” е подаден проект за ремонт на покрива и саниране на зала „Сава Величков“.

От Общината обаче не оповестиха какво се случва с проектите за терени до Спортното училище и западно от стадион „Ивайло“ и кога ще има тренировъчно игрище във В. Търново.

КОМЕНТАРИ