IMG_7432

До 75 дена Велико Търново ще има нова спортна зала, заяви  изпълнителят на проекта – строителният консорциум “Планекс спорт – ВТ”, цитиран от в. “Янтра ДНЕС”. През почивните дни бяха изрязани и изнесени металните конструкции на спортната зала в двора на СОУ “Емилиян Станев”, което породи слухове в старата столица, че съоръжението няма да се прави.

Подменяме металната конструкция с по-олекотени елементи, запазваме напълно размерите на спортната зала и продължаваме със строежа, посочиха от “Планекс спорт – ВТ”.

Проектът за многофункционалната спортна зала в двора на СОУ “Емилиян Станев” вече е разделен на две. Първо ще се направи същинското спортно съоръжение. След произнасянето на прокуратурата дали съблекалните и санитарните възли може да бъдат построени в сервитута на хранителния водопровод за кв. “Бузлуджа” ще се изпълни и тази част, обясни проектантът на залата арх. Юрий Любомирски.

Общината сключи договор с консорциума за 988 888 лв. В началото на тази година е направено ново договаряне за допълнителни строителни работи за още 408 хил. лв. Парите за допълнителните работи не са налични, но за наша сметка ще направим цялото строителство и ще чакаме Общината да ни се разплати, заявиха от “Планекс спорт – ВТ”.

През ноември м.г. великотърновските общински съветници отказаха да вземат решение общинската хазна да бъде натоварена с недостигащите 400 хил. лв., които бяха представени като допълнително възникнали разходи. Водят се разговори парите да бъдат отпуснати от държавата.

КОМЕНТАРИ