borislav-mihailov-502851-810x0

Новото първенство на Първа лига ще протече по абсолютно същата схема като досега, стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС. Това съобщи президентът на централата Борислав Михайлов. Нещо повече – в същия формат ще бъде и по-следващото първенство, сезон 2019/2020 г., като са възможни съвсем козметични промени.

„Запазваме този формат. Догодина форматът ще бъде същия, като евентуално могат да се правят някакви козметични промени. Със сигурност започваме с 14 отбора и плейофна система“, обясни Борислав Михайлов.

Босът на футболния съюз съобщи, че няма клубове, които да имат проблеми с лицензирането. Михайлов допълни, че финансовото състояние на родните тимове се подобрява с всяка година.

„Няма проблеми с лицензирането на нито един клуб. Осем клуба са взели лиценз за УЕФА, но ще играят тези, които са спечелили право на участие. Тази година е добре и става все по-добре всяка година. Самите клубове покриват финансовия феърплей”, каза още Борислав Михайлов.

Изпълкомът на БФС обаче прие промени за формата на Втора лига от новия сезон, която от следващото лято ще бъде увеличена на 18 отбора. За тази цел през тази година само два отбора ще отпаднат от Втора лига, а от Трета лига ще влизат четири – по един от всяка от дивизиите. По този начин броят на отборите във Втора лига за по следващия сезон – 2019/2020 ще се увеличи с два до общо 18.

КОМЕНТАРИ