75210732_2210786289219943_8900121480918990848_n

51907614_2049713915125561_571819958535716864_n

Новият терен до Спортното училище “Георги Живков”, който може да прерасне във футболен комплекс, да приеме името “Трифон Иванов”. Това предложение внесе в Община Велико Търново Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица.

Игрището отвори врати в края на септември т.г. и на него освен че тренират възпитаниците на Спортното училище и на детско-юношеската школа на “Етър”, вече се играят и официални мачове от елитните U15 и U17 групи, както и на дублиращия отбор на “виолетовите” в областната група. Теренът бе реализиран от Община Велико Търново с финансиране в размер от 700 000 лв. от правителството. Той е с размери 105/68 метра и е с изключително качествено тревно покритие, съ съответната дренажна и поливни системи, изградени бяха ограда и подход откъм училището, както и електрическо осветление, което позволява да се играе до късните часове на деня. Има идея да бъдат поставени и скамейки откъм горната страна, а добре би било към него да има и подходящи съблекални.

Идеята теренът да приеме името на легендарния “железен” защитник Трифон Иванов предложи сайтът “Велико Търново спорт” още на 16 февруари 2016 г. и тя веднага срещна подкрепата на феновете.

http://sport-vt.com/predlozhenie-noviyat-teren-i-detski-mezhdunaroden-turnir-da-nosyat-imeto-trifon-ivanov.html

След като игрището е най-после готово, по наша инициатива бе създаден Инициативен комитет, в който влязоха представители от всички среди на футболната общественост. В Инициативния комитет са спортните журналисти Анатоли Петров и Петко Павлов, бившите съотборници на Трифон – Красимир Балъков, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, представителите на “Етър ВТ” Александър Нанков, Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, известният легендарен треньор Георги Василев, представителите на Фенклуб “Етър” Венелин Русанов и Пламен Геров, ветераните Димитър Цеков и Стоян Петров, почетният консул на Израел у нас проф. Красимир Методиев, проф. Михаил Харалампиев, спортният експерт на Община В. Търново Йордан Дурчев…

DSC_1839_1-1

За да стане наименованието факт, е необходимо решение на Великотърновския общински съвет. Предложението, придружено от имената и подписите на всички, е адресирано до кмета инж. Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. То вече е входирано в общината и би трябвало да бъде подложено на обсъждане и гласуване още на предстоящата първа сесия на новоизбрания Общински съвет.

“Името на легендарния български футболист, напуснал ни така преждевременно през 2016 г., е достатъчно известно на всеки българин, а и по целия свят. Само ще припомним, че той е възпитаник на Спортното училище във В. Търново, легенда на „Етър”, на националния отбор, за който има 77 мача, бронзов медалист от САЩ-94. В последните си години Трифон Иванов работи неуморно и като председател на Зоналния съвет на БФС за развитието на мъжкия и детско-юношеския футбол. Той бе и един от радетелите за построяването на този футболен терен.

SAM_0963

Вече четвърта година се провежда детски турнир „Трифон Иванов”, а Община В. Търново учреди и награда в негова памет за проспериращи млади футболисти.

Ние смятаме, че му дължим и още един достоен знак на признание. Нека младите футболисти, които излизат за тренировки и мачове на този терен, да помнят винаги неговата непримиримост, „железен” характер и воля за победа! В тази връзка предлагаме на Великотърновския общински съвет на своята предстояща първа сесия да гласува решение: новият футболен комплекс да носи името „Трифон Иванов”, пише в предложението.

Ако това стане факт, към ежегодния детски футболен турнир и учредената награда на Община Велико Търново за проспериращ млад футболист, би се добавил и футболният комплекс “Трифон Иванов”. Обичаната от всички футболна легенда на “Етър” напълно го заслужава!

 

 

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ