Свищовският хандбален клуб „Нове“ се отказа от участие в „А“ РХГ при жените поради организационни причини. До последно от родната федерация по хандбал се надяваха свищовлийки да участват, за да бъде елитната група поне от 8 тима. От „Нове“ обаче така и не подали заявка, въпреки че кметът Станислав Благов потвърди намерението на общината да отпусне средства за участието на хандбалния тим.

Столичният НСА „В. Левски“ също няма да участва, тъй като в София има състезателки само за един отбор и това ще е ЦСКА. Нов член на елитната група при жените е плевенският „Шугър“.

Така „А“ група ще бъде съставена от 7 отбора, като седмият е националният отбор за девойки до 17 г., който ще се готви за световни квалификации. От БФХ обаче решиха да не включват националките в жребия, за да няма почиващ отбор и всеки уикенд да се играят по три мача. Вместо това всички останали клубове ще пътуват до Габрово, когато там имат лагер девическите националки и ще играят мачовете си,  класирането ще си бъде от седем отбора.

Очаква се програмата за есенния полусезон на „А“ група да бъде оповестена днес, когато ще стане ясно срещу кого започва в шампионата шампионът и носител на купата на България „Етър-64“. Сезонът стартира на 9 октомври (събота).

Тагове:

КОМЕНТАРИ