Двата отбора от Великотърновска област противопостави един срещу друг жребият за купата на България по хандбал при жените. Вчера в родната федерация бе определена схемата за цялата надпревара, като бе изтеглен жребият за квалификациите и 1/4 финалите.

Като носител на купата “Етър-64” почива в квалификационния кръг и ще играе направо на четвъртфинали, където очакваше името на своя съперник. Свищовският “Нове-99” също се оказа с късмет на жребия и стана другият отбор в двойката. Мачът между двата тима ще е в началото на следващата година. Другият четвъртфиналист в този поток ще бъде определен измежду двойките “Хасково” – “Шугър” (Плевен) и “Васил Левски” (Нови Пазар) – “Поморие”, които имаха малшанса да играят квалификации на 1 декември т.г.

В другия поток четвъртфиналите са “Ники спорт” (Сливница) – “Шумен-98” и “Панагюрище” – “Бъки” (Гб). Победителите в четвъртфиналите отиват във финалната четворка за купата. Любопитното е, че за първи път жребият бе дирижиран и двата фаворита “Етър-64” и “Бъки” няма да се срещнат по-рано в турнира. В последните 7 години по капризите на жребия почти винаги отборите-фаворити се срещаха по-рано и това обезсмисляше интереса към финалния мач.

Отборът на “Локомотив” (ГО) при мъжете също ще участва за купата. 14 отбора ще спорят за отличието, като направо на 1/4 финали отиват “Шумен” и “Кубрат”. Горнооряховският “Локомотив” ще гостува на 1 декември на “Академик-ТУ” (Пловдив), а победителят от този мач ще срещне догодина на четвъртфинал победителя от мача “Осъм” (Ловеч) – “Добруджа”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ