Клубът няма натрупани задължения към играчите. Въвежда се вечерен час – 23.30.

Нов вътрешен правилник бе въведен във великотърновския „Етър“, съобщиха изпълнителният директор Димитър Манолов и старши треньорът Велин Кефалов. В него са указани конкретните задължения на футболистите, за чието неспазване са предвидени солени глоби. „Правилникът е за цялостното им поведение, като се започне от свободното време и режима и се стигне до конкретния мач“, поясни Кефалов. Точният размер на глобите остава клубна тайна, но такива има дори за обиди срещу собствените съотборници и служители. На играчите вече е наложен вечерен час – 23.30 ч., който важи не само през седмицата, но дори и за деня, в който се е играл мач.

Клубът няма натрупани стари задължения към футболистите, каза Димитър Манолов. Те имат да получават две премии, едната от които ще вземат още преди мача в Симитли, а другата – следващата седмица. До 5 октомври пък ще си получат текущата заплата.

Вчера бе преподписан нов договор с „Болярка-ВТ“, която остава сред основните спонсори на отбора. Контрактът е за срок от 1 година и логото на пивоварната ще продължи да стои на екипите на етърци. „Имаме пълно разбиране с шефовете на „Болярка-ВТ“, за което им благодаря. За съжаление те са единствената фирма извън тези на собствениците, които финансират клуба. Ако Велико Търново иска да има водещ отбор, апелирам към медиите да събудим общественото съзнание. Не става въпрос за милиони, а за това всеки нормален човек, който го боли за „Етър“, да се замисли с какво може да бъде полезен“, заяви Димитър Манолов.

Куп идеи предстои да бъдат реализирани в това отношение. Обмисля се въвеждането на членски карти с минимален членски внос. Те ще са под формата на абонаментни карти за мачовете. За привържениците ще се организират регулярни срещи с футболистите.

Възстановяването на играчите ще бъде значително подобрено. „Хубавото е, че в „Етър“ има уникален колектив, момчетата са много амбицирани, очаровани са от тренировъчния процес. Сигурен съм, че резултатите рано или късно ще дойдат“, добави Манолов.

Както вече писахме, работи се по базата. Теренът в Дебелец вече се полива, за което от клуба благодариха на шефа на ВиК, днес стадионът ще бъде валиран. Базата в Самоводене също е на разположение. Вече е назначен на заплата човек за поддръжката на терена на старото военно училище. Със средства на клуба теренът се окосява и полива, днес ще бъде валиран, а през ноември ще бъде презасят. Изпълнителният директор на „Етър“ ще проведе срещи с родителите на децата, трениращи там и се надява който може, да помогне за обновяването на съблекалните. Трябва да събудим обществеността и да я приобщим към „Етър“, заяви Д. Манолов.

Довечера от 19 ч. в ДНА му предстои среща с привържениците на отбора, на която ще бъдат обсъждани куп инициативи, свързани с подкрепата на „виолетовите“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ