Четири златни медала извоюваха българските представители в петия кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос в Сърбия. 39 мотоциклетисти, разделени в 5 класа, застанаха на старт на трасето в Крушевац.  При АТВ-та Николен Кушев бе най-бърз, с което страната ни завърши на първо място в отборното класиране.

Пилотът на “Макея мотор спорт” продължава с убедителното си представяне, триумфирайки и на сръбска земя, с което увеличи преднината си в генералното класиране. Николен със своята Ямаха направи голям шлем, като бе най-бърз в тренировката, квалификацията за място и в двата манша.

С представянето си и спечелените 50 т. той показа недвусмислено, че е амбициран да дублира шампионската купа в Източноевропейския шампионат, която спечели предсрочно през 2009 г. Втори след Кушев се нареди основният му съперник Разван Иримеску (Румъния). Трима състезатели, сред които младата великотърновска надежда Мартин Аламуров набраха по 36 т., като подреждането им в двата манша определи класирането им. Трети е Игор Фабиани от Словения, Мартин е четвърти, а Томас Мори – пети.

“Спечелих с лекота първото място. Целта ми са титлите в източноевропейския и българския шампионати, които ще преследвам до край. Шестият кръг е в края на месеца в Турция, но все още не е ясно дали ще има състезание с АТВ”, коментира Николен Кушев.
Българският триумф в Крушевац допълниха Николай Куманов, който спечели старта в клас МХ1, в клас 65 куб.см победител стана Валентин Матеев. В по-горния, до 85 куб.см, първи е Майкъл Иванов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ