Великотърновецът Николен Кушев спечели четвърта победа от четири старта в републиканския шампионат по мотокрос с АТВ. Петият кръг от първенството за купа “Йовко Йовков” се проведе на полигон “Горна Росица” край Севлиево. 88 състезатели от 32 клуба стартираха в състезанието в памет на Йовко Йовков, благодарение на който бе изграден най-добрият мотополигон за мотокрос в света.

Пилотът на “Макея мотор спорт” с Ямаха отново направи голям шлем като бе първи в свободната тренировка, квалификацията за място и в двата манша на състезанието и взе 100 точки за генералното класиране. Николен завъртя най-бързо деветте обиколки и натрупа аванс от 6.233 секунди пред основния си съперник за шампионската титла Десислав Цеков от клуб “Хард Райдърс” също с Ямаха.

Вторият манш интрига нямаше защото Кушев натисна газта и бързо отказа Цеков, който трябваше да се бори за второто място с Маргарит Маргаритов от “Крейзи Фокс”. Великотърновският пилот победи с аванс от 54 секунди пред  Цеков и 55,55 секунди пред третия Маргаритов. На четвърто място в този манш се нареди друг великотърновец – Мартин Аламуров от “4Х4 Адвенчър” с Кан – Ам, а в крайното класиране е осми.

В генералното класиране безапелационен лидер (въпреки че пропусна едно състезание) е Николен Кушев с 200 точки, втори е Цеков със 173 т. Със спечелените 18 точки в Севлиево Аламуров се изкачи до четвърто място, а миналогодишният шампион Васил Томов, който не стартира в състезанието сдаде титлата.

Мотокрос сезон 2010 ще бъде закрит на 10 октомври, когато в Троян ще се проведе финалът на източноевропейския и републиканския шампионат.

Тагове:

КОМЕНТАРИ