С шампионски титли приключи сезонът в мотокроса с АТВ великотърновецът Николен Кушев. Състезателят на “Bed сompany” кара “Ямаха” и завърши на първо място в Източноевропейския и в националния шампионат. Международната надпревара премина в пет кръга, а националната в седем. Кушев води люта битка с Калин Лесидренски от Троян и друг великотърновец Мартин Аламуров, който се подреди трети и в двете първенства.

Аламуров бе много близо до титлата в Източноевропейския шампионат, но в два от кръговете, заради повреди в мотора, отпада от борбата. Изключително оспорвано премина борбата и в родното първенство. В последния кръг на трасето в Севлиево Калин Лесидренски падна и счупи крак във втория манш, което позволи на Николен Кушев да кара спокойно до края.

През 2011 г. той кара в Северноамериканския шампионат и отново стана шампион в националното първенство. Николен е роден на 2 ноември 1992 г. във В. Търново. С АТВ се състезава от 2005 г., когато завършва дебютния си шампионат на ендуро девети. През следващата година вече е втори, а през 2007 освен национален е и балкански първенец на ендуро. През 2008 г. спечели три титли, а през 2009 г. две. През 2010 г. Николен стана шампион на Източна Европа, на България и на Румъния на мотокрос с АТВ и бе избран за спортист № 3 на В. Търново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ