Изключителен успех постигна каратистът Николай Йоргов на откритото първенство на Япония по киокушинкай-кам за мъже. Възпитаникът на семпай Самир Мутишев се пребори за сребърен медал в категория до 80 кг, където с най-добрите си състезатели се представиха водещи сили в този спорт – Русия, Корея, Казахстан и Япония. На четвъртфинала и полуфинала каратеката на „Катана” набързо отказа състезатели на Япония и Корея, а в спора за златото отстъпи на световния вицешампион по муай тай Николай Атанасов.

„В първите два мача нокаутирах още в първата минута съперниците си. При победата срещу корееца разтегнах връзки в рамото и не успях да се представя на ниво на финала. Първенството се проведе по отворени правила, с фул контакт. Разрешени бяха всички прийоми от ММА боевете, без хватките от борбата. Благодаря на ЗД „Армеец”, които поеха разноските ми по участието и осигуряват безплатно обучение по киокушинкай, както и на семпай Самир Мутишев”, сподели Николай Йоргов.

В началото на юли той ще участва на летен подготвителен лагер на Камчия с руския национален отбор по киокушинкай. На 29 май всички състезатели на „Катана” ще вземат участие в първенството на зона „Север” в Нови Пазар.

Тагове:

КОМЕНТАРИ