Николай Йоргов спечели шампионска купа в категория до 80 кг на откритото първенство по киокушин на Япония, което се проведе през изминалия уикенд. Горнооряховчанинът стигна до трофея след отказване на японския му противник. Високо признание за Йоргов е наградата за най-висок боен дух, която е получил лично от шефа на световната централа по киокушин-кан канчо Хатсуо Рояма (IX дан).

Японецът се е изказал много благосклонно за нашия състезател и го е поканил да участва отново през февруари. За Николай това бе второ състезание в Страната на изгряващото слънце след турнира през месец май. Тогава 19-годишният младеж предизвика фурор в своя дебют при мъжете в кат. до 85 кг завоювайки вицешампионската титла в Токио.

Йоргов записа две впечатляващи победи с нокаут над представител на домакините от Япония и кореец по пътя към финала. Българинът реши мачовете си за по-малко от минута. В първия си двубой той “препарира” японеца с десен прав. Силно дясно кроше пък повали на земята представителя на Корея.

Йоргов е роден на 6 март 1991 г. и се занимава с бойни спортове от 12-годишен. Започва при Антон Великов. След това се готви при великотърновския специалист Самир Мутишев. Тази година завършва с успех ПГЕЕ “Проф. Михаил Ломоносов” и от есента е студент в София и тренира при сенсей Христо Христов. В колекцията си има бронзов медал от европейско първенство и второ място на отворения турнир в Полша преди две години. Йоргов не крие амбициите си да търси пробив в бойната верига К-1.

Тагове:

КОМЕНТАРИ