Предложение за финансово подпомагане на “Етър В. Търново” ще внесе още на следващата сесия на Общинския съвет Николай Илчев. Съветникът изгледа контролата с “Раковски” и въпреки загубата, остана доволен от видяното. Според него именно налагането на собствени кадри и развитието на детско-юношеската школа е верният път за излизане на великотърновския футбол от кризата.

„Смятам, че Общината има резерв, от който може да подпомогне “Етър”, и още тази седмица ще изготвя мотивирано предложение, което ще внеса за разглеждане от комисиите, така че на следващата сесия да бъде гласувано”, каза Николай Илчев.

Юристът не уточни размера на сумата, но бе категоричен, че ще е достатъчна, за да се даде възможност на новия екип да работи. В началото на съществуването си клубът на практика има нужда от всичко. Треньори и футболисти до момента не са получили нито стотинка, ползва се стара екипировка на “Етър 1924”. Добрата новина е, че нова е поръчана и се очаква да пристигне до броени дни.

Междувременно на свое заседание във вторник Управителният съвет утвърди за администратор на новия клуб бившия прокурист на “Етър 1924” Стефан Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ