Никола Велков ще отговаря за школата на “Етър”, съобщи старши треньорът на мъжкия тим Сашо Ангелов. Опитният специалист се завърна в България през това лято, след като в продължение на няколко години работеше с подрастващи на остров Крит.

Велков идва във В. Търново от Хасково през 1976 г., и става част от тима, вкарал “Етър” за втори път в “А” група три по-късно. През 1980 г. преминава в ЦСКА, за който е титуляр в историческите сблъсъци с „Ливърпул”, а Стойчо Младенов бележи решителното попадение именно след негово подаване. С “армейците” печели две шампионски титли и се връща отново в “Етър до 1986 г. Той е първият професионален футболист продаден от великотърновския клуб в чужбина. За него гръцкият “Янина” плаща 25 000 щатски долара. След прибирането в България Никола Велков първо играе, а след това води горнооряховския „Локомотив”. Под негово ръководство “железничарите” печелят групата си в турнира Интертото. Любопитно е, че по онова време отказва предложения от ЦСКА, “Славия” и “Локо” /Пловдив/. През следващите години за кратко e треньор на “Етър”, а след това и на “Етър 1924”. Междувременно създава и ръководи ДЮШ “Боляри” в старата столица, чиито възпитаник вратарят Радослав Рашков сега блести за елитния ФК “Любимец”.

Освен, че ще отговаря за школата на новия клуб Велков ще работи и с юношите, информира още Сашо Ангелов. Така треньорите в школата на “Етър” стават шестима. Старшата възраст е поверена на Борислав Евтимов, който е и помощник при мъжете. Наборите 1997 и 1998 г. ще тренират при Никола Велков и Емил Георгиев. Георги Георгиев ще води родените през 1999 и 2000 г., Марин Стефанов момчетата от набори 2001 и 2002, а най- малките поема Стефан Ангелов.

От клуба направиха необходимата организация и теренът в Леденик е окосен и подготвен за занимания. Там, в Шемшево и в Дебелец вече се провеждат тренировките, като председателят на Управителния съвет Александър Нанков осигури транспорт. До началото на сезона при подрастващите се очаква да пристигнат и новите екипи поръчани за тях.

Тагове:

КОМЕНТАРИ