Nikola_Nikolov

Отлично представяне записа младият и перспективен великотърновски шахматист Никола Николов от ШК „Етър” на провелото се в София трето издание на Купа “България Мол” по ускорен шах за деца до 12 години. В надпреварата участваха общо 65 деца – смесено в общ турнир с отделни класирания за момчета и момичета до 8, 10 и 12 години. Играха се седем кръга на контрола 15 минути плюс 10 секунди на ход на състезател.

Никола Николов спечели бронзов медал до 8 години с актив от 4 точки. Той си тръгна от турнира и с атрактивни предметни награди. Никола е на 21-о място в крайното класиране с 4 победи и 3 загуби. „Жребият му бе доста труден, игра предимно с по-големи състезатели. Представянето му е отлично, това е поредното отличие за малкия ни състезател”, коментира треньорката Светла Йорданова.

Svetla_Yordanova

Самата Светла Йорданова в момента участва на Европейското първенство за жени в Пловдив. Неотдавна тя се завърна от гр. Коня (Турция), където игра за местния клуб „Караман Беледие” в първа лига на техния отборен шампионат. Светла Йорданова се представи много добре, като спечели 6 точки от 9 възможни и прибави 20 точки в своето ело. Отборът й завърши 14-и от 23 състава и остана в групата. „Стартирах отлично и имах шанс за покриване на гросмайсторска норма за жени, но за съжаление в последните кръгове жребият ми отреди по-слаби противнички и ми развали средния коефициент. Общо 7 българи участваха в турската лига, която е една от най-силните в Европа”, разказа Светла Йорданова.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ