40891023_330872907476476_4807744476556558336_n

Снощи в турска клиника е починала 15-годишната Никол Георгиева от Велико Търново, която изгуби битката с рака. Девойката страдаше от Сарком на Юинг, като заболяването беше открито миналата есен. Никол започна лечение в София, като през това време семейството организира мащабна благотворителна кампания в цялата страна за събиране на средства за лечение в чужбина.

В акцията се включиха и феновете на “Етър”, като на мача с “Лудогорец” тази пролет на стадион “Ивайло” бяха събирани средства за лечението на Ники.

От кампаниите бяха осигурени над 300 000 лв. Родителите избраха френските лекари от „Гюстав Руси“ в Париж, но терапията се оказа неефективна. След това момичето замина за турска клиника.

В последните дни й бяха направени няколко химиотерапии в Турция, но снощи Ники е починала.

“Скъпи приятели, Пиша с огромна мъка и скръб, че снощи ни напусна нашето прекрасно малко Слънчице. Искам през сълзи да изкрещя – Господи, защо прибра при себе си тази добра и невинна душа? Та тя е толкова малка, красива, борбена и искаща да живее….

Бог прибра при себе си още едно малко и красиво Ангелче. Казват, че там, при ангелите, всички са щастливи, без болка, без болести, без мъка и разочарования. Дано е така, дано си на едно по-добро място, в един по-добър свят!

Остава огромна празнота в душите ни! Оставаш в сърцата ни, завинаги! Почивай в мир!”, съобщиха близките й.

КОМЕНТАРИ