Сн.: Фенклуб на "Манчестър Юн" - В. Търново

Неманя Видич си говори с привърженици на „Ман Юнайтед” от Велико Търново – не, тази любопитна гледка не се случва на „Олд Трафорд”, а в София. Няколко от членовете на търновския фенклуб  – единственият фенклуб на гранда в България, който е официално признат в Англия, използваха контролата със сърбите, за да се срещнат със защитника.

„Поехме риск, тръгвайки за София в деня на мача, без да имаме предварителна уговорка. Отидихме в техния хотел и се оказа, че преводачът им е голям почитател на „Ман Юнайтед”, разказаха днес председателят на фенклуба Емил Йорданов и заместникът му Димитър Чобанов.

Любовта към един и същи клуб помага за по-лесното уговаряне на мечтаната среща. Пресаташето на сърбите се оказва любезен човек, приема идеята присърце и урежда нещата. Търновци оползотворяват единия час до срещата, като подготвят подарък за Неманя. „Говорихме, направихме си много снимки, даде ни автографи. Ние му подарихме нещо символично – преспапие с емблемата на нашия фенклуб. По държанието му след това разбрахме, че жестът ни го е разчувствал”, споделиха двамата  търновци.

Много е вероятно през май следващата година отново да има среща с футболист на „червените дяволи”, при това във Велико Търново. Преди няколко месеца фенклубът в старата столица бе официално признат в Англия, а една от привилегиите е именно тази.

Срещата с Видич обаче не е единственото интересно събитие около фенската организация. На 27 ноември във Велико Търново ще се съберат привърженици на тима от цяла България. Причина за това е националният събор на феновете. Официално срещата започва в 13:00 ч. в зала „Плиска” на Интерхотела, а в 17:00 ч. всички дружно ще гледат мача „Манчестър Юн” – „Блекбърн”.

Отделно от това, търновските фенове продължават с благотворителните изяви. През миналата седмица те проведоха футболен турнир за децата от дома в Балван, а скоро ще пътуват до Стражица, където ще дарят дрехи. В началото на юни 2011 г. пък ще е второто издание на големия турнир в Самоводене за деца сираци. Този път той ще е в три дни и се предвижда да бъде закрит с концерт на Б.Т.Р.

Тагове:

КОМЕНТАРИ