IMG_1160

Трявна – чудесен терен и празни трибуни…

Не е ли крайно време да се сложи край на „приключението Трявна”, питат се великотърновските фенове, особено след последните мачове на етърци. От доста време привържениците на „болярите” не приемат идеята „Етър” да домакинства през целия есенен полусезон на стадион „Ангел Кънчев” в град, който дори не е във Великотърновска област.

Първо бе едногодишният ремонт на тревното покритие на стадион „Ивайло”. Това принуди „Етър 1924” да домакинства чак в Сливен, но пълният с чужденци тим и без това не бе припознат по никакъв начин от великотърновската общественост. Тръгналият от „В” група „Етър Велико Търново” пък се наложи да играе цяла есен в Дебелец, но поне разстоянието бе близко, местният стадион бе пълен, а там етърци за цяла есен не загубиха нито една точка!

Тъкмо свърши ремонтът на тревата, и започна обновяване на лекоатлетическата писта. Друг е въпросът защо то не стартира още с края на миналото първенство в средата на май, а чак в седмицата, в която започна новият сезон.

Зоналният съвет на БФС забрани на „Етър” да играе на „Ивайло”, докато текат ремонтни дейности, и предостави на клуба сам да предложи два или три варианта къде да домакинства. Решението да се домакинства в Трявна бе на самият „Етър” заради чудесната база там.

Само че това направи „болярите” отбор без публика. На последния злополучен мач с „Бдин” имаше не повече от 40 човека по трибуните. На практика етръци играят цялото първенство като гости и то в година, в която обявиха атака на „Б” група. Повече от ясно е, че пълни трибуни „до тъчлинията” влияят и на съперника, и на съдиите, мотивират много повече отбора-домакин.

Общината разполага със стадиони и в Дебелец, и в Ресен, и в Самоводене, които може да не са перфектни, но по нищо не отстъпват на ливадата в Никопол, която има лиценз за мачове във „В” група!

Задава се домакинство с „Видима-Раковски”, което вече се явява мач за второто място. Не е ли време неутралният терен в Трявна да бъде заменен с далеч по-близкия Дебелец? Решението изцяло зависи от самия „Етър”.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ