0,,1682556_4,00

Момичетата на ЖФК “Болярки” заеха второ място в първия турнир за годината до 12 години, провел се в Дряново. Футболната надпревара бе в спортната зала в Дряново, като отборите бяха от по 5 полеви състезателки плюс вратар и играха всеки срещу всеки в две полувремена по 15 минути.

Отличията си оспорваха “Болярки”, “Боруна” (Царева ливада), “Варна” и “Светкавица” (Градешница). Великотърновки обаче имаха проблем с липсата на достатъчно състезателки и в крайна сметка късата резервна скамейка си каза думата.

В първия си мач, макар и с човек по-малко, те разгромиха “Боруна” с 13:1, а във втория биха с 3:0 и “Светкавица” (Градешница), но в третия паднаха с 5:0 от варненки.
“Момичетата вече бяха доста уморени, направихме пропуски в началото на срещата, след което получихме три гола по въздух. Просто вратарката ни е по-ниска и не може да хване топката и това предопредели крайния изход. Отборът в тази възраст обаче тепърва ще се формира и развива”, заяви треньорът Валентин Витанов.

Той отличи за изявите им Виктория Аврамова, Гергана Лефтерова, Пламена Николова, Ивайла Лазарова, Марина Даскалова и Гергана Ангелова. Всички отбори получиха купи и по пет топки от Александър Шатровски от БФС.

КОМЕНТАРИ