plakat
Най-добрите пилоти у нас идват за предстоящото през уикенда планинско състезание “Раховец-Лясковец”. Надпреварата е кръг от планинския шампионат вече за втора година, а нейни организатори са “Етър-Рейсинг” съвместно с БФАС и Общините в Лясковец и Г. Оряховица.

“Всички, които се борят за националния шампионат, са тук, включително Пламен Стайков и Любо Каменов. Нашите представители са Тодор Тодоров и Калин Стефанов от “Етър Рейсинг” с Фолксваген Поло и Емил Денев от “Мегапорт” с Рено Клио, Любо Мечков от Горна Ораховица… Заявките за участие са 32 – бройката не е голяма, но качеството е много добро. Шест мицубишита, както и други почти равностойни на тях коли”, заяви Валентин Бонев – рейс директор на състезанието.

То ще е в района на Петропавловския манастир, като началото на трасето е пред стадиона в Лясковец. „Трасето представлява една рали отсечка, която се преминава общо 6 пъти – 3 в събота на тренировки предварителния кръг и 3 в неделя, когато е истинското състезание. Автомобилите са същите като в рали с единствената разлика, че в тях няма навигатор”, разказа Димитър Стефанов – зам.-директор на надпреварата.

IMG_5486

Трасето е с обща дължина 3350 м, денивелацията е 210 м, а наклонът – 6,3 %. То е с много и атрактивни завои, едно от най-техничните в България. Класирането на състезателите ще се извърши, след като се сумира времето на им от 3-те манша в неделя. Мястото е много удобно за гледане от публиката, която има възможност за придвижване пеш и местене по 25 минути между всеки манш, поясниха организаторите.

В събота от 9 ч. е административният и технически преглед на колите пред сградата на Община Горна Оряховица. Трите тренировъчни манша започват същия ден от 14 ч. Самата битка стартира в неделя в 11 ч., а награждаването ще е след 13:30 ч. на старта пред стадиона в Лясковец.

Тагове:

КОМЕНТАРИ