За участие в световните квалификации в Италия поема утре националният отбор по хандбал на България за жени. В основата на тима са 8 състезателки на шампиона и носител на купата “Етър-64”, а национален селекционер е Йонка Генчева.

Нашите попаднаха в много силна квалификационна група заедно с отборите на Литва, Чехия и Италия. Мачовете ще се играят в края на тази седмица в градчето Одерзо, което се намира в северната част на страната между Триест и Венеция.

От “Етър-64” в отбора са включени Гергана Александрова, Десислава Николова, Соня Богданова, Зоя Стефанова, Марияна Семерджиева, Даниела Коцева и Ина Стоилова.

От Испания са повикани Веселка Калакунова и Радостина Генкова, от Турция – Тенгиз Куца и преотсътпената от “Етър-64” в “Саджлъкспор” Александрина Бурнева, а от Гърция – Радина Крумова.

Нашите стартират в петък, 3 декември, срещу Литва, мачът е в 19 ч. местно време. На следващия ден по същото време България среща Чехия, а в неделя, 5 декември, от 16 ч. местно време е двубоят с домакина Италия. За световното първенство през 2011 г. се класира само първият отбор от групата, което прави задачата на нашите изключително тежка.

“Тръгваме на битка, но орязаният бюджет за подготовка, липсата на достатъчен подготвителен лагер – всичко това влияе на шансовете ни за класиране”, коментира вицепрезидентът на БФХ Атанас Атанасов. Отборът ни тръгва утре в 16 ч. с автобус за Одерзо (Италия).

Тагове:

КОМЕНТАРИ