IMG_9030
От 31 март Зоналният съвет на БФС във Велико Търново ще има нов председател, който ще наследи работата на Трифон Иванов, съобщи зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов. Със заповед на президента на БФС Борислав Михайлов временни правомощия получава секретарят на зоната Игор Бакьов, който ще ръководи централата до края на март. Активно ще му помагат отговорникът за първенствата и координатор за “В” групите Александър Шатровски и председателят на националната Съдийска комисия Петър Петров, който в момента временно е шеф и на зоналната Съдийска комисия.

Освен тях на съвещанието с президентите на всички клубове от Северозападната “В” група присъстваха членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов, президентът на АФРЛ Румен Вълков и всички областни председатели. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалия преди десет дни Трифон Иванов.

“Радвам се, че комисиите в БФС доказаха, че правилата трябва да се спазват и всички трябва да са равни пред тях. Правилата се определят от клубовете, а Изпълкомът само ги узаконява”, заяви Антон Попов. Той увери клубовете, че и на Северозапад всичко ще бъде в рамките на правилата, а кандидатите за първото място “Ботев” (Вр) и “Етър” ще бъдат поставени при равни условия. Дербитата ще се свирят от елитни съдии, а възловият мач “Ботев” – “Етър” ще бъде поверен на международен съдия, съобщи Антон Попов.

IMG_9032

Нито един рефер няма да си позволи волности, иначе излиза от съдийството. През лятото пак ще има “актуализация” на ранглистите, предупреди съдийският шеф Петър Петров. Той призова клубовете да подават жалби само ако има явни, “черно-бели” грешки и обеща в тези случаи да има раздяла със съдии.

Анализ на есенния полусезон направи Игор Бакьов, който отчете, че е преминал добре и без инциденти. Той призова всичко да продължи във феърплей и обеща равни условия за всички клубове, за да победи най-добрият.

Обявена бе и програмата за пролетта. Канал 3 ще продължи да предава най-интересните мачове, като Александър Шатровски предупреди, че тези срещите ще бъдат местени, защото Канал 3 няма право да излъчва в часовете, когато има мачове от “А” група.

КОМЕНТАРИ