Какво се и очакваше, победният ход на “Етър” през есенния полусезон възбуни сериозно духовете. И извън Велико Търново, но и за жалост – в самия град. Ясно е, че когато си на върха, ветровете са по-силни. Както е и ясно, че когато си силен – устояваш на тези ветрове.

Първите промъкнали се недоволства бяха защо за мача със “Славия” имало билети и колко много били 3 лв. за някакъв си мач. После се мина през дизайна на самите билети, където впрочем критиката бе справедлива и градивна.

Преди няколко дни от ръководството на “Етър” обявиха, че ще предоставят стотина календара безплатно за членовете на фенклуб “Етър” като благодарност за подкрепата по време на мачовете.

Ще повярвате ли – веднага се появиха гласове защо само за тях имало календари, как “Етър” купувал с тях подкрепата на фенклуба, та дори тръгнаха сравнения с парите, които Дучето получавал от ЦСКА.

“До момента шефовете на фенклуба още не са получили календарите, които им предоставихме. Крайно разочаровани сме от такива твърдения. Всяка година сме им давали календари, дори и когато са ни критикували остро. Нормалните цивилизовани отношения трябва да са практика, а не са подкупи… Благодарим им за подкрепата през есента, те пътуваха на повече ни гостувания, сами събират свои средства за хореография.

Знаменцата, които раздавахме за мача с надпис “Аз обичам “Етър” пак ли са подкуп?”, изрази огорчението си прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Следващата “гореща” тема пък се превърна посещаемостта на мачовете. Статистиката на колегите от Football24.bg, че “Етър” е първи по посещаемост в Западната “Б” група отприщи …вълна от недоверие в конкурентите и в дори у някои великотърновци.

Може понякога публиката да не е била колкото е посочената от нас, но това е субективна оценка. Правят го в цяла България, в градове като Етрополе и Бяла Слатина публика от 300 души се обявява за 1000, в Гоце Делчев – 1200 души за 3000 и къде ли не, а такива гласове се надигат само и единствено във Велико Търново. Започваме да се питаме защо и свързани ли са с подема на „Етър“? Има и външни провокации, но дано няма в самото В. Търново все още хора, които ще се радват стадионът да е празен с по стотина зрители по трибуните и без всякакъв ентусиазъм. Това би генерирало много повече от любимата „енергия“ на българина.

Нпоследък получихме много предложения да затворим коментарите. Няма да го направим,  защото живеем в демократична държава с право на всеки на мнение. Но затваряме всички коментари, СВЪРЗАНИ С ПОСЕЩАЕМОСТТА НА МАЧОВЕТЕ. Така слагаме край на „броячите“ и тяхното удоволствие. Няма да посочваме брой публика в лайфовете си.

Стигна се дотам, един “редовен” читател да обяви, че тази есен нямало мач на стадион “Ивайло”, на който да са дошли повече от 2500 зрители. На него ще отговорим, че само броят на продадените билети за мача със „Славия“ е доста по-голям (знаем цифрата, но тя си остава клубна информация), а отделно безплатно влизаха всички деца до 12 г. плюс вип гости, а и неизменните тук-там гратисчии.

Но не заради това спираме темата. Причината е, че НА БЪЛГАРСКИТЕ СТАДИОНИ НЯМА ИНСТАЛИРАНИ БРОЯЧИ и пълна точност и обективност никога няма да има. На един публиката ще му се вижда 500 човека, на друг – 3000… Това прави темата и споровете по нея безкрайни и безсмислени.

“Етър” направи страхотна пролет с 5-о място и осем поредни мача без загуба, тръгна слабо в новия сезон, но после направи още по-впечатляваща серия с девет мача без загуба и в навечерието на Коледа е един от най-приятните отбори у нас, които спечелиха симпатиите на феновете от почти цяла България.

Дори и това ли, в навечерието на светлия християнски празник, не може да ни направи да бъдем малко по-позитивни и по-добри?…

Тагове:

КОМЕНТАРИ