Едва ли има човек във футболна България, който да не е наясно, че в неделя “Етър 1924” не просто спечели една победа. В горкия роден футбол отдавна се ширят задкулисни игри, а в края на сезона всеки побеждава там, където му трябва. Пресен пример: “Берое” ­ – “Сливен” 0:1, решил скандално въпроса за изпадащите от елита.

Колко приказки се изприказваха преди мача “Етър 1924” “Видима” Кой и как щял да “легне”, как щял да свири реферът и пр. В часовете преди мача коефициентът за “двойка” започна здраво да пада, което означаваше само едно: масови залагания за победа на гостите от Севлиево.

Етърци опровергаха всички! Изиграха мач в името на онези близо 2000 души по трибуните, в името на собственото си реноме, в името на футбола. Удариха шамар на скептиците, на “специалистите” от кафенетата, интернет форумите и далеч по-официални трибуни. Тези, които подлагат на съмнение всяка загуба, в главите им са само продажби и сделчици, защото уж се броят за спортни хора, а така и не са наясно, че в спорта не може винаги да печелиш и загубите също са част от играта.

Момчетата във виолетови екипи действаха като един, нямаше човек на терена, който да спестява усилия, раздадоха се докрай и накрая едва им бяха останали сили да отидат и приемат заслужените овации на агитката. Който е бил на “Ивайло”, той го е почувствал. Който не е бил, остава си за негова сметка.

Пролетен първенец, резултати, точки, цифри ­ – нямат никакво значение! “Етър 1924” окончателно се легитимира като отбор, който играе честно и днес цялата спортна преса в България написа точно това. Няма по-голяма победа.

Тагове:

КОМЕНТАРИ