IMG_6451

Оплакваният от мнозина състав на “Етър” започна с класическо 3:0 домакинските си изяви за новия сезон. И ако някой си мисли, че мачът му е бил лесен, ­ сериозно се лъже. Столичният “Академик” бе корав отбор, който не си поплюваше с твърдите влизания, често тръгваше в атака и на Венци Димитров се наложи да се намесва решаващо. Като се добави и неприятният инцидент с Генов, мачът не вървеше никак добре.

Само че “Етър” има навика да възкръсва точно когато е отписван! Тон даде Йордан Петров, който вдигна публиката на крака с рейд през целия терен, при който напразно бе гонен, дърпан и фаулиран от безпомощните бранители. Доживяхме да видим и “виолетова” атака със 7 поредни подавания!

Затова логични бяха и трите гола, които окрилиха Петър Ванков, Тодорин Димитров, Гайдаров, Христов и останалите. И отново доказаха, че проблемите от миналия сезон се крият не в липсата на качествени играчи, а са психологически.

Това, че “Етър” излезе на челни позиции, в момента няма значение. Нито фактът, че е единственият отбор в групата без допуснат гол. Нито дори фактът, че “виолетовите” вече почти 9 месеца не познават вкуса на загубата в официален мач на стадион “Ивайло” (за последно паднаха с 2:3 от “Пирин” Бл на 21 ноември м.г.)

Защото за този период тимът почти няма запомнящ се мач на чужд терен. Феновете искат едно ­ – навън етърци да играят така, както у дома. Да тръгват с мисълта за битка, така, както го прави например един “Марек”. “Болярският” дух, който безспорно притежават, да не остава само край стените на Царевец, а да личи и по чуждите терени. Резултатите в случая нямат значение.

Дано видим началото на промяната тези събота в Етрополе!

Тагове:

КОМЕНТАРИ