1-21
В “Етър” получиха днес отговор от Съдийската комисия на БФС относно жалбата си срещу съдийството на Петър Костадинов на мача “Етър” – “Славия”. След мача от клуба имаха куп претенции, като основните бяха за отсъдените дузпи срещу “виолетовите”, които от 1:0 обърнаха мача до крайното 1:3.

Допусната е “явна важна грешка, повлияла на крайния резултат”, признават съдийските босове и уверяват, че реферът ще бъде наказан. Комисията има практика точните наказания на съдиите да не се обявяват.

“В Съдийската комисия при БФС е постъпила жалба от “Етър” за срещата от 1/4 финалите на Купа България между отборите на “Етър” и “Славия”. В същата са изложени твърдения за неправилни отсъждания на главния съдия Петър Кирилов Костадинов. Визирани са отделни ситуации в срещата.

На свое заседание на 21.12.2017 г. Съдийската комисия при БФС разгледа подробно описаните в жалбата ситуации.

Съдийската комисия при БФС констатира, че ръководството на главния рефер Петър Кирилов Костадинов е оценено в доклада на съдийския наблюдател. Констатирана е явна важна грешка, повлияла на крайния резултат. Поставена е съответната оценка, съобразно правилника за футболното съдийство.

Допуснатата явна важна грешка е оценена и от СК при БФС. С оглед на горното СК при БФС е санкционирала главния съдия Петър Кирилов Костадинов съобразно Правилника за футболното съдийство.

Молим Ви да имате предвид, че цитираният Правилник се прилага и в случаите, в които не е подадена жалба от съдийско естество. Това е така, защото БФС и Съдийската комисия са изградили стройна система за оценяване действията на всеки един съдия и съдийски наблюдател. Приетата система дава достатъчно основание за коректна оценка на представянето на съдийската бригада.
С оглед на изложеното по-горе Ви молим да имате предвид, че СК при БФС прилага стриктно и последователно Правилника на футболното съдийство, като Ви уверяваме че същото е сторено и в посочения от Вас случай”, се казва в писмото на Съдийската комисия на БФС.

Тагове:

КОМЕНТАРИ