00482812

сн. архив

“Етър” бе наказан с лишаване от домакинство за 1 мач от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – В. Търново. Причината е посегателство към съдийската кола от фенове след злощастния мач с “Видима-Раковски”, загубен с 1:2. Феновете на “Етър” са потърсили саморазправа със съдийската бригада от Враца след загубата. Двубоят бе ръководен от Илиян Маринов, с помощници Цветан Христов и Светлин Иванов.

След края на двубоя привържениците на “виолетовите” обсадили автомобила, който е бил паркиран пред стадион “Ивайло”, писа Football24.bg. Докато реферите били в колата, канейки се да потеглят, фенове започнали да блъскат по шофьорската врата на форда, при което я изкривили.

Съдийската бригада описала инцидента в доклад, който бе разгледан от компетентната комисия при ЗС на БФС във Велико Търново.

“Етър” е лишен от домакинство за 1 среща по чл. 37, ал. 1 т.5 от Дисциплинарния правилник “за увреждане на МПС на длъжностно лице в района на стадиона”, съобщиха от Зоналния съвет на БФС.

Неотдавна със същото наказание бе санкциониран и “Бдин”, след чийто мач с “Етър” във Видин съдийската бригада от Плевен намери колата си със счупено предно стъкло (на снимката).

Така предстоящият мач на “виолетовите” срещу “Гигант” (Белене), която е в неделя от 18:00 ч., вместо на стадион “Ивайло” ще се играе на стадион “Ганчо Панов” в Павликени.

Тагове:

КОМЕНТАРИ