Футболистите на „Етър” приемат днес водача в „Б” група „Ботев” (Враца). Точно преди два месеца двата отбора играха отново, но тогава бяха заедно на първото място с по 37 точки. Днес те влизат в мача от различни позиции – врачани са вече утвърдени на върха с добър аванс пред останалите, а „виолетовите“ са четвърти, след като оттогава досега за 6 мача имат 1 победа, 4 равни и 1 загуба.

Десетки техни мачове този сезон бяха определяни като „най-важния”, но този път наистина двубоят с врачани е „най-важен”. Просто защото е последен шанс! По ред причини, които тепърва ще се анализират, „Етър” пропиля и аванса си, който бе натрупал през есента, и ред подаръци от съдбата. Пропиля и доверието на публиката си, която в последните няколко месеца неизменно бе по 5000 души на трибуните!

Днес футболистите на „Етър” трябва да играят за няколко неща: за собственото си име и претенции, за свещения виолетов цвят, но най-вече – за своите фенове… Двубоят е най-важен, защото има и ред допълнителни нюанси като съперничеството с „Ботев” (Враца), който в двата досегашни мача по никакъв начин не убеди, че е по-добър отбор, но все още е без загуба от етърци и днес излиза с 12 точки аванс…

Победа днес ще бъде (макар и малък) реванш спрямо великолепната великотърновска публика, своеобразен реванш и срещу „Ботев” (Вр), както и последен шанс за щурмуване поне на второто място.

Ще има ли битка? Предстои да видим.

Мястото и часът са известни – стадион „Ивайло”, 18:00 ч.

Тагове:

КОМЕНТАРИ