Най-добрите в родния хандбал бяха почетени и наградени от БФХ на стилна церемония в Габрово снощи. Три състезателки на „Етър-64” попаднаха в почетната десятка на страната за 2012 г. – Десислава Николова, Зоя Стефанова и Соня Богданова. Освен тях в десятката е и свищовлийката Лора Сарандева, която играе при жените на „Нове-99” и в същото време при девойките на „Бъки”. Те влязоха в десятките след гласуване на треньорите на всички отбори, като общо бяха номинирани 54 имена – 26 при мъжете и 28 при жените.

Треньорката на етърки Йонка Генчева пък бе избрана за Треньор № 1 в женското направление у нас. При мъжете първи е наставникът на „Добруджа” Георги Андреев. Обявена бе и десятката на БФХ при мъжете.

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите бе в изискан ресторант в „Тера Мол” – Габрово. Федерацията покани освен отличените състезатели и треньори, още и всички треньори на отбори от „А” група и членовете на УС и представителите на зоните.

Церемонията бе в изискана обстановка и в изключително задружна атмосфера. За първи път от поне 20 години на подобно тържество са събирани най-добрите в родния хандбал, при това и в мъжкото и женското направление. Инициативата и реализацията бе изцяло на президента на БФХ Росица Бакърджиева с помощта на кмета на Габрово Таня Христова, която лично уважи проявата в съботната вечер, въпреки че имаше имен ден.

Росица Бакърджиева

„Благодарна съм на всеки миг, който ми е дал хандбалът. Освен, че ни прави победители, че ни носи радости и мъки, той ни дава да принадлежим към една голяма общност. Нека осъзнаем това, което имаме – възпитаници сме на един прекрасен спорт”, каза при откриването Росица Бакърджиева, която не пропусна с топли думи да благодари и на кмета Таня Христова, а по-късно – и на своя съпруг Христо Коев, когато бе награден за постигнати значими успехи в международния спортен календар.

Статуетки имаше за най-добрите състезатели и състезателки, а плакети – за отличените треньори. Десислава Николова получи приза си от клубния президент Атанас Атанасов в качеството му на член на УС на БФХ. Зоя Стефанова бе наградена от Николай Добрев от БФХ, а Соня Богданова получи наградата си от д-р Пламен Панов – лекар на националния отбор.

Йонка Генчева получи наградата си за Най-добър треньор лично от Росица Бакърджиева, която каза много топли думи по нейн адрес. „Г-жа Генчева е едно достойно лице на българския хандбал, освен че създава прекрасни състезателки във В. Търново, тя ги възпитава в естетика, стил и красота, каквито самата тя притежава. Ако имах властта да й връча титлата гранд дама на родния хандбал, щях да й я дам”, заяви Роси Бакърджиева.

Лора Сарандева от Свищов

Купонът продължи с богата програма, в която имаше и изъпления на цигулка на Христофор Михайлов, хубави песни, както и много танци, в които най-добрите ни състезатели също бяха неудържими.

Преди това през деня имаше и заседание на Управителния съвет на БФХ, на което бяха утвърдени програмите за пролетния полусезон на „А” РХГ за мъжете и жените, точките на клубовете за разпределение на годишните финансови средства от МФВС за 2011/2012 г., бе обсъждан и проектобюджетът за 2013 г., както и ще бъде утвърден старши треньорът на националния отбор за девойки, родени 1994 и 1995 г. Йонка Генчева. Станаха ясни и датите на първите мачове на „Етър-64” от пролетния дял на първенството – на 2 февруари етърки гостуват на „Нове-99” в Свищов, а на 8 февруари от 17:00 ч. в ДКС „Васил Левски” приемат в голямото дерби състава на „Бъки”.

Вижте и видео от награждаването:

Тагове:

КОМЕНТАРИ