IMG_8866

На около 150 000 лв. бюджет ще разчита третодивизионният ОФК „Павликени” през 2021 година, съобщи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „95 000 лв. е субсидията от общината, но с даренията и помощта от спомоществуватели общата сума стига до 150 хиляди”, заяви инж. Манолов, благодарение на който в последните години сериозно бе възроден футболът, а и ред други спортове, в Павликени.

70 000 лв. е бил бюджетът през 2014 г., в следващите години сумата постепенно нарасна до 91 000 лв., сега е с още малко нагоре.

Подготовката за пролетния полусезон стартира на 20 януари. Първата контрола е на 31-и с “Локомотив” (Дряново). На 5 февруари павликенчани срещат втородивизионния “Локомотив” (ГО), на 10-и – дублиращия тим на “Етър”, на 13-и – “Вихър” (Славяново), а на 17 февруари – “Севлиево”.

Халфът Симеон Иванов е първото зимно попълнение. Старши треньорът Димитър Тодоров иска да привлече и освободения от “Локомотив” (ГО) Кристиян Райчев. Халфът си е родом от Павликени, но в продължение на година и половина игра за “железничарите”. Кристиян Райчев все още няма навършени 23 г., действа в средата на терена.

„Доволни сме от резултатите през есента, отборът финишира на осмо място, но само на 6 т. от втория в класирането. Съставът се запазва, имаме много местни момчета. Надявам се да се върне и Кристиян Райчев. Отчитаме реално възможностите си и нямаме амбиции за влизане в професионалния футбол, но смятам, че 4-5 място в крайното класиране напълно ще подхожда на ОФК „Павликени”, заяви кметът инж. Емануил Манолов. Той съобщи, че баскетболът в града също се възражда, шахматът бележи успехи, има още ред успешни клубове, а спортът остава един от приоритетите на местната община.

Тагове:

КОМЕНТАРИ