Нападателят Дормушали Саидходжа започна да показва ефективност в атаката, като в последните няколко мача вкара 2 гола и направи една асистенция. След равенството със „Славия” Муши даде кратко интервю за медиите.

„Вървим нагоре, нямаме друг вариант. Както знаете, има много нови момчета и още не сме сработени, но постепенно нещата ще се получат. Важното е да вземем точка, а дали ще отбележа аз или някой друг, няма значение. Доволен съм за играта на всички мои съотборници. Аз лично обаче съжалявам, че не взехме и трите точки.

Имахме възможности да вкараме и победен гол, затова съжалявам за изпуснатата победа. Още в следващия мач ще се опитаме да измъкнем максимума. Трябва ни време да се сработим, защото част от момчетата  са тук само от две-три седмици и ни е необходимо малко време.”

 

Павле Велимирович

Черногорският вратар Павле Велимирович пази много добре срещу „белите”, като спаси всички удари и няма вина за гола, дошъл след грешка в защитата.

„Резултатът е реален, ние бяхме по-добри през второто полувреме. Не започнахме добре, но колкото повече времето минаваше, толкова играта ни ставаше по-стабилна. Имах много работа, вярно е, че играта ми вървеше, но се надявам в следващия мач да имам по-малко работа. Физически съм добре, но имаше вариант да не играя, тъй като имах болки в рамото през седмицата.”

 

Тико Месина: „Стараем се „Етър” да излезе от зоната на изпадащите”

– Тико, първо как си здравословно, получи някаква контузия?

– Получих растежение на бедрото, но в понеделник ще мина преглед и ще стане ясно. Надявам се, че няма да ме извади задълго от строя.

Какво мислиш за мача със „Славия”?

– Отборът ни се представи много добре, защото работим здраво. В момента имаме нужда само от шанс, за да бележим голове, защото създаваме достатъчно положения. Надявам се да се подготвяме добре, за да израства отборът.

– Показвате старание на терена…

– Опитваме се. Целта е „Етър” да излезе от зоната на изпадащите, а постепенно да се вдигне до средата на таблицата. Важното е да играем добре и да имаме добър отбор за следващата година.

– Как се чувстваш в България?

– Много добре. Не е като в Барселона, но хората са много мили и това ми харесва. Храната ми харесва, проблем е само, че тук няма толкова паста.

– Как се озова точно в „Етър”?

– Чрез моя мениджър. Договорът ми с „Еспаньол” изтече, чрез мениджъра ми дойдох на проби тук и подписах.

– Това не е ли крачка назад да теб?

– Не искам да правя сравнения, защото прекарах три добри години в „Еспаньол”. Сега съм в „Етър” и трябва да мисля само за представянето си тук.

– Колко мача имаш в младежкия отбор на Камерун?

– Десет мача, като в националната селекция на Камерун съм от 2006 година.

– Какво очакваш тук и какво си пожелаваш?

– Първата ми цел е да помогна на отбора да се вдигне нагоре в таблицата. А втората ми стъпка е да покажа какво мога и да помогна за по-доброто си бъдеще във футбола.

Тагове:

КОМЕНТАРИ