Нападателят на “Етър” Дормушали Саидходжа даде интервю пред БЛИЦ. Муши е играл в “Ботев” (Пловдив), ЦСКА, “Литекс” и в още няколко отбора, но съжалява единствено за престоя си при “железничарите”. Нападателят сега носи екипа на “Етър”, преди дни се разписа при равенството 1:1 със Славия и вече има две попадения за “виолетовите”, с които след дни му предстои гостуване на “Левски”.

БЛИЦ припомня, че 2006 г. Муши преживява най-кошмарните дни в живота си, но отново демонстрира мъжество и не се предава. В дискотека в Асеновград той набива неуниформен полицай, който посяга на баща му. Следват 2 месеца в ареста в Пловдив и почти 30 дни в затвора, като сега Саидходжа сподели, че дори там се е чувствал по-добре в сравнение с “Локомотив” (София). Муши още чака няколко заплати, които му дължат “железничарите”, като дори даде клуба на УЕФА.

 

– Муши, как е положението в “Етър”?

– Много добре. Колективът е отличен. Треньорът Сердар Даят е много добър специалист, който си знае работата и се вижда, че играта ни се подобрява с всеки мач.

– Вкара на “Славия”, но не успяхте да победите. Какво не ви достигна?

– Радвам се, че отбелязах, но можех да вкарам и още. Съжалявам за изпуснатата победа. Взехме само една точка, а бяхме много близо до трите. В момента нещата в “Етър” се подобряват. Всички здраво работим и се надяваме час по-скоро добрите резултати да дойдат. От зимата “Етър” ще има съвсем друго лице.

– Кое те кара да бъдеш такъв голям оптимист?

– Оптимист съм, наистина. “Етър” го чака светло бъдеще, ще видите. На 100% съм сигурен, че ще имаме друг облик през пролетния полусезон.

– Ще запазите ли мястото си в “А” група?

– Дори и не мисля за изпадане. Мястото на “Етър” е в “А” група.

– Вече отбеляза 2 гола. Колко още можеш да вкараш до края на сезона?

– Цел номер едно е “Етър” да се изкачи в средата на класирането, за да станат по-спокойни феновете – а и ние футболистите. Искам да кажа на привържениците, че правим всичко възможно да побеждаваме във всеки мач. Но понякога ни липсва и късмет. Иначе мисля, че мога да вкарам 15 гола този сезон. Дано съм жив и здрав, а пък ще видим дали ще успея да изпълня целта.

– На кого посвети попадението срещу “Славия”, вкара на опитен вратар, какъвто е Георги Петков?

– На целия отбор, на феновете, дори и на ръководството го посвещавам. Без съотборниците си няма как да отбележа. Не е толкова важно кой вкарва, важното е да започнем да побеждаваме. Вярвам, че “Етър” ще отиде в средата на таблицата.

– Какво е мнението ти за шефовете?

– Президентът, всички директори и треньорът са доста сериозни хора.

– Треньорът Сердар Даят имаше проблем с феновете след равенството със “Славия”…

– Не вярвам този, който го е ударил, да е фен на отбора. Атакувал го е някой, който е прекалил с алкохола или с дрогата. Не вярвам истински фен на “Етър” да скочи да бие треньора.

– Сердар Даят уплашен ли е от случката?

– Не се е уплашил, но тези неща не са хубави. Не трябва да има разделение на българи и турци. Живеем в 21 век и подобни инциденти са недопустими. Аз играх в Кипър, там страшно много мразят мюсюлманите, но не съм имал абсолютно никакви проблеми. Не обичат турците, но никой нищо не ми е казвал. Имах много приятели. Може би, защото постоянно вкарвах голове АЕП (Пафос) и заради това ме уважаваха. Една година бях в Кипър, отличен период изкарах, феновете ме обичаха. Иска ми се да направя така, че същото да се случи и между мен и привържениците на “Етър”.

– Договорът ти кога изтича?

– Дойдох по времето на Цанко Цветанов и подписах до края на сезона. За други клубове сега не мисля. Ако има оферти, първо ще се консултирам с ръководството. Сега мисля само за “Етър”, друго не ме интересува.

– Кой е най-големият ти приятел в “Етър”?

– Всички колеги са ми приятели, най-много се разбирам с Ахмед Хикмет и Николай Петров.

– Престои гостуване на “Левски”? Може ли да поднесете изненада?

– Отиваме минимум за точка. Знаем, че ще ни бъде много трудно на “Герена”, но сме готови да вложим тройно повече усилия от обикновено и може да постигнем целта. Ще се възползваме от загубата им в Разград. Самочувствието им е паднало. Аз като бивш футболист на ЦСКА много искам да ги накажа. Целта ми е да им вкарам и да им задълбоча кризата.

– На кого би посветил гол във вратата на “Левски”?

– Мой гол ще е не само за феновете на “Етър”, а и за тези на ЦСКА. Имам двоен хъс и съм пределно мотивиран да накажа “Левски”.

– Съжаляваш ли за престоите в ЦСКА и “Литекс”?

– Не, в никакъв случай. Единствено съжалявам, че бях в “Локомотив” (София). За там съжалявам повече, отколкото, когато бях в затвора.

– Защо?

– Сега не ми се говори повече за тези двуличници. Но наистина ви казвам, че по-добре да съм в затвора, отколкото в “Локомотив” (София).

Тагове:

КОМЕНТАРИ