Бившият футболен съдия Момчил Врайков е бил арестуван в столицата на Република Ирландия Дъблин. Това съобщава News Of The World, цитиран от българския вестник “Дневник”.

Скандалният арбитър е обвинен в злоупотреба с кредитни карти и източване на банкомати. Врайков е бил задържан в петък в 13.50 ч. местно време на “Boggat Street Upper”, а в него е открита специализирана техника, която използват измамниците за сваляне на данни от кредитни и дебитни карти. Пред съда българинът категорично отрече да има нещо общо с намерените у него приспособления.

„Тези неща не са мои. Тази карта и тези пари не ми принадлежат. Не съм виждал тази карта. Не съм я носил и не съм я използвал”, казал Врайков пред съда.

Момчил Врайков беше отстранен от българското съдийство през 2007 година. След това той се пробва като състезател, а резултатът беше почти идентичен. През изминалата година се забърка в няколко скандала в мачове от Северозападната “В” група. При поредната си идиотска изцепка Врайков удари великотърновския съдия Георги Давидов и бе изхвърлен от футбола за срок от 1 година.

Това се случи на срещата между “Янтра” (Габрово) и “Гигант” (Белене), играна през април. В 10-ата минута футболист на домакините фаулира играч на беленския тим в центъра на терена, а арбитърът отсъди нарушение в полза на гостите. В този момент играещият за “Гигант” Врайков притича и започна да иска от Давидов жълт картон за нарушението. Съвсем правилно обаче бе показан картон на настоятелния Врайков.

Тогава футболистът се нахвърли върху съдията и му удари глава, а веднага след това и юмрук. Давидов изгони бившия си колега с червен картон, а срещата продължи нормално и габровци спечелиха с 4:1.

Тагове:

КОМЕНТАРИ