Николай Арнаудов бе разочарован от изпуснатата победа

Николай Арнаудов бе разочарован от изпуснатата победа

Мненията на двамата треньори на пресконференцията след мача “Етър” – “Чавдар” 1:1.

Стойчо Стоев ­ – старши треньор на “Чавдар”:

“Нямаме за цел “А” група, отборът ни е млад”

“И двата отбора се постараха да играят футбол. “Етър” бяха по-обременени, защото са застрашени от изпадане. При нас е по-спокойно, но си играем за победа във всеки мач. Имаме доста млади момчета, отсъстваха не само младоженецът, а и още двама-трима. Целите ни са подмладяване на отбора, повечето футболисти са на по 21-22 години с тенденция един ден да станем сериозен отбор и да се атакува нещо сериозно. Сега нямаме за цел “А” група.

Надявам се “Етър” да остане, защото Велико Търново е футболен град и има шампионски традиции. Трудно ще им бъде, но искрено им пожелавам да се спасят.”

Николай Арнаудов ­ – старши треньор на “Етър”:

“Вкараха ни гол и рухнахме психически”

­ Г-н Арнаудов, защо “Етър” изпусна победата?

­ Имахме няколко добри положения за отбелязване на втори гол и допуснахме неприятна грешка да бъде изравнен резултатът. Малкият актив от точки психически много влияе на отбора. Всеки отбор играе добре, ако има 30 точки, а ние все трябва да играем на 100 % и най-малката грешка се отразява върху целия отбор.

­ Втори гол щеше ли да реши мача?

­ Решаваше ако не на сто, то поне на 90 процента.

­ След изравнителния гол имаше още 10-12 минути, защо “Етър” не направи силен домакински натиск?

­ Може би защото ни вкараха гол към края на мача и рухнахме психически. Предполагам, че всеки от играчите е искал победата, но не успяхме да го направим в този мач.

­ Не смятате ли, че по-ранни смени щяха да влеят свежи сили за трудното второ полувреме?

­ След края на мача нищо не може да се каже ­ и като грешка, и като негрешка Според мен съставът, който започна, беше най-доброто на този етап. Можеше, но в крайна сметка разчитаме и на Румен Иванов, който доста задържа топката в предна позиция.

­ Коментарът ви за съдийството?

­ Имаше дузпа в началото, която главният съдия е даде и измъкна нарушението на границата на пеналта. Спести доста картони на противниковия отбор, излиза, че сме най-грубият състав в групата, като ни дават жълти и червени картони във всеки мач, а противникът все едно не прави нарушения.

­ И как си обяснявате това поведение на съдиите към “Етър”?

­ Не мога да си го обясня, надявам се да не е умишлено, но се допускат грешки в наш ущърб.

Тагове:

КОМЕНТАРИ