IMG-358c8af691335d1bd65bd84ed15b0776-V

Блестяща победа постигна великотърновският състезател по ММА Радослав Радев в провелата се в Русе четвърта галавечер от веригата Fight Night, която за пореден път предизвика огромен интерес. Препълнената зала „Дунав” видя осем ММА срещи и два кикбокс двубоя, а срещата между Юри Горбенко (Украйна) и Радослав Радев (В. Търново) в най-тежката категория 120 кг очаквано бе един от „гвоздеите” на програмата.

Срещу изключително силния украинец, който идва от кикбокса, много опитен и с 60 мача в кариерата си, Радослав Радев излезе след 9-годишно отсъствие от клетката. Само след един удар на Юри Горбенко великотърновецът издебна съперника, нанесе му серия от мощни удари и буквално след 10 секунди вдигна победоносно ръце под бурните овации на публиката!

IMG-b68f029ffdd4364a48f64d6e9511fee8-V

„Въпреки, че срещата завърши бързо и отстрани може да изглежда лесно, никак не беше така. Той е много подготвен състезател, който пълни залите в Украйна, но ние го изненадахме. Мачът протече така, защото ние си го направихме такъв. Юри Горбенко беше много по-опитен от мен, но спазвах указанията на Евгени Донев и се получи бърза победа. Такъв е спортът – някой път е бързо, друг път е бавно”, бе първият коментар на Радослав Радев.

За 37-годишния ММА боец, който навремето е тренирал свободна борба, това беше седми професионален мач, от които има вече 6 победи и една загуба. Последната му среща бе през 2010 г., оттогава го преследваха доста травми и все нещо му попречваше в последния момент, но сега направи страхотно завръщане.

„Четири месеца се готвих под ръководството на Евгени Донев и на него дължа тази победа. Беше плътно до мен във всеки момент. Искам да му благодаря от цялото си сърце, защото победата е на двамата. Бях много мотивиран и подготвен, дори бях готов за много по-сериозна среща. Мисля, че изненадахме украинеца, защото очакваше да тръгна на борба, но спазих указанията на Евгени Донев да атакуваме с бокс и постепенно да преминем към борба. В лицето на моя треньор виждам голяма подкрепа и всеотдайност, което много ми помогна и без него не бих се справил. Искам да му кажа едно голямо „Благодаря!”, заяви Радо, който благодари още за помощта на Иван Мънзев – бивш спортист по вдигане на тежести, както и на своето семейство – съпругата си Моника и дъщеря си Емануела. С Евгени Донев имат намерение в рамките на следващите две години да направят поне още 3-4 срещи.

IMG_4811

„Една от срещите, която предизвика еуфорията на цялата зала, беше неговата. Доста атрактивна и то в тежка категория. Имаше 2000 души в залата. Що се отнася до Радо, за мен той има качества да играе на много по-сериозно ниво, а сега беше времето и мястото да покажем след толкова отсъствие от професионалните мачове какво може. И той показа психика, поведение, спортна и тактическа дисциплина, затова и срещата беше толкова кратка. Това е благодарение на всички качества, които Радо има и ги доразви, и се надявам, че занапред ще бъде още по-добър, тъй като е мотивиран, амбициран и много техничен.

За тази гала вечер работихме много сериозно, но постоянно сменяха противниците му. Подготовката ни беше за мач с румънец, чийто основен спорт беше борба, но скъса ахилес преди 20 дни. Но когато подготовката е добра, това няма такова значение, въпросът е да имаме време да изградим тактическата подготовка спрямо дадения противник. Срещата е такава, каквато позволи един състезател, а той знаеше какво трябва да направи и го направи. Не му личи, че не играл близо 10 години, важното е да имаш психика и воля, както и симбиоза между треньорски щаб и самия спортист. Това е начинът да успееш”, коментира треньорът Евгени Донев.

Нито досегашното отсъствие, нито годините притесняват Радо, защото е убеден, че в спорта има хора, които могат, и които не могат. „Изключително съм мотивиран, надявам се с Евгени Донев да продължим да работим и постигнем хубави успехи, с които да радваме и нас, и хората от Велико Търново. Тази година трябва да направим поне още два мача, за да гледаме с надежди напред”, добави Радослав Радев.

Видео от срещата:

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ